Mobil sebességmérő-egység az A2-es sztrádán: sokba kerülhet a gyorshajtás az építési területen

2016.03.28

Úgynevezett Section-Control mobil sebességmérő-egységet telepítettek az A2-es autópálya Grimmstein és Wiener Neustadt közötti szakaszára, ahol a sztráda felújítása zajlik, írja az ORF. Szerdától büntetésre számíthat, aki nem tartja be a korlátozást.


Ilyen kamerák figyelik a forgalmat,a rendszer kiszámolja az autók átlagsebességét az adott szakaszon Fotó: ÖAMTC

 

Az autópálya felújítási munkálatai miatt éjszakai sávzárásokra és terelésekre számíthatnak az autósok, először a Bécs felé vezető oldalon. 2017-ben a másik, a Graz felé vezető oldalt újítják fel. A 13 kilométeres szakasz rendbetétele 25 millió euróba kerül és jövő őszre készül el. Naponta körülbelül 65 ezer autó hajt át az autópálya ezen részén, ezek közül körülbelül 8 százalék teherautó, írja az autópálya-kezelő és fenntartó nyomán az ORF.
 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az A4-es autópálya építési területén csaknem 100 ezer autóst büntettek meg Schwechat környékén ugyanezen berendezés áldásos ténykedése miatt. Az eszköz ugyanis az átlagsebességet is regisztrálja (két vagy több kamerával dolgozik, a korlátozás kezdeténél és a végénél), vagyis nem elég a ki- és belépésnél lassítani, azt is megbüntetik, aki a 80-as tempónál gyorsabban teljesíti a szakaszt. (A seebensteini csomópontnál is van kamera, vagyis azokat is figyelik, akik az érintett szakasz közben hagyják el az autópályát.)
 

Az Osztrák Autóklub tájékoztatása szerint hat mobil és hat állandó mérőegység figyeli autók sebességét az osztrák utakon. Általában balesetveszélyes helyekre  telepítik a berendezéseket, de munkaterületek közelében is beleszaladhatunk ilyen eszközbe. A tapasztalatok szerint a bemért szakaszokon 10-15 százalékkal csökken az autók sebessége és 50 százalékkal kevesebb baleset történik - inkább ez a lényeges, nem annyira a büntetés.


Állandó mérőműszerek:

A9 Plabutsch-alagút  
A7  Bindermichl-alagút
A2 Ehrentalerberg-alagút  (Klagenfurt környéke)
A2 Edlitz és Grimmenstein között (100-as, esőben/hóban 80-as korlátozó tábla)
A22 Kaisermühlentunnel 
B37 Gföhler Berg

 

 

2016.03.11
Kuntz Zoltán maga is több helyen dolgozott Ausztriában, most könyvet írt a szomszédos országban dolgozó, ingázó magyar munkavállalókról. A szerzővel a Kisalföld online verziója készített

2016.03.22
A Magyarország felől érkező embercsempészet korlátozása végett a magyar-osztrák határon is kerítést építene az osztrák belügyminiszter, a burgenlandi tartományi vezető pedig ugyanezen a szakaszon állandó határellenőrzést szorgalmaz - derül ki a Kurier című osztrák lap hétfői számából.

2016.03.25
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kertrendező, karbantartó, gyári munka, festő, sofőr, pultos, mezőgazdasági kisegítő, szakács, CNC-szakmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.26
Tierwelt Herberstein keres Stubenberg-be pultos/büfést 2016 szeptember végéig tartó szezonmunkára. Az állás részletei alább olvashatóak.

2016.03.27
Ausztria húsvétkor különösen változatos kulturális és kulináris élményekkel, hagyományőrző programokkal várja az érdeklődőket. Minden tartománynak megvannak a saját jellegzetességei, és a húsvéti piacok nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy átfogó képet kapjunk az adott tájegységről.

2016.03.28
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, szoftverfejlesztő, mosogató, gyári munka, pultos, pénztáros, eladó, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség