Minden idők: rokkantkocsival keveredett fel az ausztriai autópályára a 89 éves asszony

2015.10.19

Vasárnap délután azzal riasztották az altlengbachi (Alsó-Ausztria) autópálya-rendőrséget, hogy valaki az A2-es autópálya leállósávjában egy rokkantkocsival szemben halad a forgalommal. A járőrök egy 89 éves asszonyt találtak a helyszínen, aki járművével éppen le akart hajtani a sztrádáról.

Túl sokan jöttek szembe, ezért megpróbálta elhagyni az autópályát a 89 éves hölgy Fotó: Alsó-Ausztriai Tartományi Rendőrség
Túl sokan jöttek szembe, ezért megpróbálta elhagyni az autópályát a 89 éves hölgy Fotó: Alsó-Ausztriai Tartományi Rendőrség

 

A hölgy egy egyházi rendezvényen vett részt, majd hazafelé hajtva eltévedt és egy üzemi úton valahogyan felkeverdett az A1-es autópálya Salzburg felé vezető sávjába. Itt észlelte, hogy nagyon sokan hajtanak vele szemben, ezért megfordult és a leállósávban komótosan hajtva megpróbálta elhagyni a veszélyes utat. A rendőrök szerencsére időben érkeztek - azért néhány fotót készítettek a nem mindennapi eseményről -, és levezették a maximum 10 km/h sebességre képes járművet a sztrádáról. A 89 éves asszony elmondta, úgy gondolta, hogy nem csak a járdát, hanem a leállósávot is jogosan használhatja járgányával - a rendőrség azonban nem akceptálta az okfejtést és feljelentették a hölgyet.  (Heute)

 

 

2015.10.18
Vasvárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról gyűjtöttünk össze ausztriai munkákat. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, ápoló, raktári dolgozó, szobalány, takarító, konyhai kisegítő, gyári munka, szerviztechnikus, eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.18
Magyar szakértők válaszoltak az ausztriai munkavállalással kapcsolatos kérdésekre a Vas Népe napilap szerkesztőségének. Több témakörben - családi pótlék, nyugdíjazás, járulékfizetés - érkezett érdeklődés, Horváth Csaba és dr. Péter Nóra, az IGR-projekt munkatársai szolgáltak információkkal.

2015.10.19
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, targoncás, bolti eladó, gyári munka, takarító, programozó, mosogató, recepciós, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség