Menekültválság: Görögország konzultációra hazarendelte ausztriai nagykövetét

2016.02.25

Az osztrák külügyminisztérium "hűvösen" reagált Görögország bécsi nagykövetének konzultáció miatti hazarendelésére - tudatta a tárca csütörtökön közleményben.

 

"Ausztria megérti a Görögországban kialakult feszültséget, miután növekszik az országra nehezedő nyomás a migrációs áradat csökkentésében való részvétel miatt" - olvasható a közleményben. Minden országnak jogában áll visszahívni diplomatáit, ugyanakkor remélhetőleg Görögország átgondolja a történteket - tették hozzá. 

   
Az osztrák külügyminisztérium lát esélyt arra, hogy Görögország bécsi nagykövete tájékoztatja a görög döntéshozókat a menekültek célországainak helyzetéről és az ezen országok előtt álló kihívásokról - áll a közleményben, amely szerint Görögországnak hozzá kellene járulnia az északi irányba tartó menekültek számának csökkentéséhez.
   

Görögország csütörtökön bejelentette, hogy konzultációra hazarendelte bécsi nagykövetét. A görög külügyminiszter azért rendelkezett így, hogy "megőrizze a görög és az osztrák állam, illetve azok népei közötti baráti kapcsolatokat".
   

Görögország korábban tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a szerdán Bécsben rendezett, a migrációs válság lehetséges megoldásait tárgyaló nyugat-balkáni konferenciára nem kapott meghívót. A görög külügyminisztérium úgy vélte: "egyoldalú és egyáltalán nem barátságos" az, hogy Görögország nélkül akarnak döntést hozni olyan kérdésről, amely az országot és a határait érinti.
   

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő szerdán "szégyennek" nevezte, hogy Görögország meghívása nélkül, és az EU által biztosított kereteken kívül rendezett Ausztria konferenciát. Az uniós országok már sokszor bírálták Athént a menekültáradattal kapcsolatban, mert szerintük Görögország nem megfelelően kezeli a válságot. (MTI)

 

 

 

2016.02.24
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, mérnök, eladó, villanyszerelő, programozó, gyári munka, pincér, szakács, ápoló és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.25
Jók a 2016-os nyári gumik, ez derült ki az Osztrák Autóklub (ÖAMTC) tesztjéből, írja a Kurier. A szervezet 32 márkát vizsgált, túl nagy meglepetéseket nincsen az idei listán.

2016.02.25
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett fuvarszervező, gyári munka, pénztáros, konyhai kisegítő, takarító, szobalány, pincér, szakács, londiner és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.25
Az EU-tagországoknak jogukban áll kizárni a szociális ellátások bizonyos köréből az uniós társállamokból érkezőket a tartózkodásuk első három hónapjában, és ilyen esetben nem kötelező az egyedi vizsgálat - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága (ECJ).

2016.02.25
Kávémúzeum nyílhat a híres bécsi Landtmann kávézó szomszédságában - jelentette be a kávéház vezetője szerdán Bécsben.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség