Megyünk lopni: autós üldözés után kapták el a tolvajokat Burgenlandban

2017.05.25

Magyar állampolgárságú kábeltolvajokat fogott a burgenlandi rendőrség vasárnapra virradó éjszaka Neusiedl am See-ben, írja az ORF. A két győri férfi már bolt büntetve Ausztriában.A honlap szerint a két gyanúsított Neusiedl Am See-ben hatolt be az egyik cég telephelyére és körülbelül 200 kilónyi rézkábelt loptak és a gépkocsijukba pakolták. Már Magyarország felé tartottak a zsákmánnyal, amikor egy rendőrjárőr ellenőrzésre meg akarta állítani őket. Miután nem álltak meg a rendőrök jelzésére, vad autós üldözés kezdődött, a két tettes a gépkocsi világítását lekapcsolva menekült, többször megpróbálták a rendőröket leszorítani az útról.


Ez olyannyira nem sikerült, hogy a menekülők járműve sodródott le az útról és elakadt a szántóföldön. A sofőr kiugrott a kocsiból, gyalog igyekezett egérutat nyerni, a járőrök őt kezdték üldözni – azon logika mentén, hogy ő követte el az addig észlelt törvénysértéseket – a társa a kocsiban maradt. A vezető egy sűrű bozótosban keresett menedéket, de végül elkapták és őrizetbe vették, tiltott fegyvernek minősülő boxert is találtak nála.


Visszavitték a járműhöz, társa addigra eltűnt, viszont a lopáshoz használt szerszámok és az eltulajdonított rézkábel ott maradtak. A másik férfi felkutatására keresőakciót indítottak, ez nem járt sikerrel, azonban megállapították a személyazonosságát. Mindkét gyanúsított kapott már büntetést Ausztriában, így ismertek voltak a hatóságok előtt. 


A sofőrt jelenleg Eisenstadtban tartják vizsgálati fogságban üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett lopásért, hatósági intézkedéssel szembeni ellenállásért és a fegyvertörvény megsértéséért kell majd felelnie. (ORF, Burgenlandi Tartományi Rendőrség)

 

 

 

 

 

2017.05.23
Lopott munkagéppel törték be az egyik ékszerbolt kirakatát keddre virradó éjjel az ausztriai Leondigban (Felső-Ausztria). A nem túl kifinomult módszer a tettesek számára eredményesnek bizonyult: el tudtak menekülni a zsákmánnyal.

2017.05.24
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, gyári munka, raktáros, hegesztő, villanyszerelő, autószerelő, asztalos, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.05.25
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, étteremvezető, szakács, pincér, cukrász, takarító, burkoló, ápoló, orvos, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség