Megunták a magyar ingázók rohamát: hétköznap lezárnák Schattendorfnál az Ágfalvára vezető utat

2015.02.11

Több ezer ingázó használja az Ágfalva és Schattendorf (Somfalva) közötti összekötő utat reggel és este. A két település nehezen bírja a forgalmat, az osztrák hétköznap egyszerűen megtiltanák az áthajtást a helyi közlekedésre szánt szakaszon.

 

2011-ben az 1,8 kilométeres út azért épült meg, hogy mélyüljenek a térségben élők kapcsolatai, könnyebb legyen az átjárás az egyik faluból a másikba, írta a kisalfold.hu. Ám időközben a Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) tartó magyar ingázók is felfedezték, hogy erre nagyot lehet rövidíteni. Így mind többen használják, leginkább reggel öt és nyolc óra között. A nagy forgalom miatt több ingatlanban is kár keletkezett, megrepedeztek a falak a nagy forgalomtól, az iskola és óvóda környékén pedig Somfalván is Ágfalván is veszélyes szituációk alakulnak ki reggelente. 

Ágfalván korábban felvetődött, hogy szedjenek útdíjat a nagy forgalom miatt. 

Az orf.at szerdán arról számolt be, hogy egy friss felmérés szerint  Schattendorf (Somfalva) és Ágfalva településeken naponta 2300 jármű halad át. Mivel főleg magyar ingázók használják az utat, ezért az osztrák településen arra készülnek, hogy hétköznap reggel 5 és 8 között, valamint 16 és 19 óra között lezárják a szakaszt - erre táblák hívják fel majd a figyelmet, amennyiben a terv megvalósul. Sorompót nem terveznek, de fokozott rendőrségi ellenőrzéseket igen.

A Kisalföld Ágfalva polgármesterétől, Pék Zsuzsannától megtudta, naponta hatezer ingázó halad át a két településen, ami az út teherbírását sokszorosan meghaladja. Eddig már több mint hárommillió forintot költöttek a padka rendbehozatalára, de már az útburkolat is károsodott. Ágfalvának nincs pénze a rendbehozatalra, támogatást pedig nem kapnak. 

 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség