Megint az A2-es: 20 tonna homokkal megrakott teherautó borult fel az autópályán

2016.06.23

A buszbaleset után ezúttal egy teherautó szenvedett balesetet az ausztriai A2-es autópáyán: csütörtök délben egy nyergesvontató borult fel Seebenstein és Grimmenstein között, a sztráda órákig zárva volt.

A teherautó defektet kapott, a szállítmány az autópályára borult Fotó: Einsatzdoku/Lechner
A teherautó defektet kapott, a szállítmány az autópályára borult Fotó: Einsatzdoku/Lechne

 

Az Einsatzdoku portál beszámolója alapján a Graz felé vezető oldalon, Gleissenfeld magasságában a jármű durrdefektet kapott, előbb a középső, majd a jobb oldali korlátnak vágódott, majd a 20 tonna homokkal megrakodott vontatmány az oldalára dőlt. Az 56 éves sofőr sértetlenül megúszta a balesetet, azonban a teherautó üzemanyagtartálya megsérült és jelentős mennyiségű olaj került az útra. A tűzoltóknak a homokot és a kifolyt dízelolajat is el kellett távolítani, utána tudták elszállítani az összetört teherautót. Az utóbbi nem ment könnyen, az autópálya Graz felé vezető sávját 2,5 órára lezárták, a forgalmat elterelték, de mind a sztrádán, mint a menekülő-útvonalként használt B54-es főúton komoly torlódás alakult ki. (Einsatzdoku) 


Az Einsatzdoku fényképei itt tekinthetőek meg.

 

 

 

 

 

 

2016.06.21
40 ember sérült meg kedden délben az ausztriai A2-es autópályán amikor egy szlovén autóbusz nekiütközött egy teherautónak Grimmstein és Seebenstein között, a Bécs felé vezető oldalon.

2016.06.22
Az MLS osztrák munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég keres ausztriai munkavégzésre komissiózót.

2016.06.23
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett lakatos, szoftverfejlesztő, bolti eladó, esztergályos, szoftverfejlesztő, gyári munka, szakács, pincér, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.06.23
Prominens vendég látogatta meg a Wörthi-tónál gyakorlatozó veldeni vízimentőket az elmúlt hétvégén: a csapathoz egyszer csak David Haselhoff lépett oda.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség