Maria Enzersdorf: egy kígyó is érkezett az Ázsiából megrendelt géppel az osztrák céghez

2016.05.31

Egy kígyó bújt elő az Ázsiából érkezett berendezés csomagolásából egy Maria Enzersdorf-i cégnél (Alsó-Ausztria, Mödling környéke) négy nappal ezelőtt. Az állatot egyelőre nem tudták befogni, írta kedden több osztrák hírportál.

Georg Jachan (balról) és segítője - lisztet szórtak szét a csarnokban, hogy lássák, merre mozog az állat Fotó: Reptilheim/Facebook
Georg Jachan (balról) és segítője - lisztet szórtak szét a csarnokban, hogy lássák, merre mozog az állat Fotó: Reptilenheim/Facebook

 


Egyetlen probléma van, nem sikerült azonosítani, milyen állatról van szó. A helyszínre hívott oszták kígyószakértő, Georg Jachan, is csak a munkások leírására tudott támaszkodni, akik látták a kígyót elkúszni. Lehet, hogy teljesen ártalmatlan patkánysikló, de lehet veszélyes köpködő kobra is - mindkettő honos Jáva sziegtén, ahonnét a becsomagolt gép érkezett.


A környékbeli iskolákat és óvodákat értesítették, a cég biztonsági embere abból indul ki, hogy az állat nem hagyta el a telephelyet, ugyanis igazából 35 fok feletti hőmérsékleten akítvak.


Georg Jachan a Kuriernak elmondta, nem könnyű befogni az állatot. 25 kiló lisztet szórtak szét az üzemcsarnokban és az udvaron, hogy lássák a kígyó nyomait - de egyelőre hiába. Jachan munkáját két szír menedékkérő (egy biológus és egy újságíró) is segíti, mindketten jól ismerik a kígyókat, és önkéntes munkával segítik azt a szervezetet, amelyiknél az osztrák szakértő dolgozik.


A telephelyen egérürülékkel preparált zsákokat rejtettek ládák alá, hátha ezekben keres menedéket az ázsiai hüllő, azonban ez a húzás sem jött be eddig. A szakértő szerint, ha valaki látja az állatot, tisztes távolságból fotózza le, hogy azonosítani tudják (a köpködő kobra több méterről is képes elvakítani áldozatát). 


Az egzotikus hüllők és kétéltűek védelmére szakosodott osztrák szervezet honlapja.

 

 

 

 

2016.05.28
Zivatar és jégeső zúdult péntek éjjel, szombat hajnalban több burgenlandi településre, írja az ORF. Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen, Grafenschachen és Oberwart környékén jég is esett, a víz utcákat, pincéket, garázsokat öntött el. A tűzoltók a reggeli órákig dolgoztak a károk felszámolásán, rengeteg helyen kellett szivattyúzniuk.

2016.05.31
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, eladó, cukrász, gyári munka, tetőfedő, mérnök, programozó, szobalány, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség