Magyar sofőr balesete Ausztriában: az erdőbe zuhant a disznókkal teli teherautó

2015.06.19

Leszaladt az útról, majd az erdőbe borult egy sertésekkel teli teherautó Steiermarkban egy alsóbbrendű úton pénteken hajnali kettőkor: a 25 éves magyar sofőr karcolás nélkül megúszta a balesetet, az állatokat órák óta mentik a tűzoltók, írja a Kleine Zeitung online változata.


A baleset helyszíne:a teherautó az erdőbe borult Fotó: Franz Fink

 

A baleset Maxendorfberg környékén (Steiermark délkeleti része) történt, az L202-es jelzésű úton. eddig ismeretelen okból a 40 tonnás, sertéseket szállító teherautó letért az útról és az erdőbe borult. A 25 éves magyar sofőr csodával határos módon sértetlenül megúszta a karambolt.

Az állatok már nem voltak ilyen szerencsések, a Kleine Zeitung szerzője szerint körülbelül 100 állat szorult be a teherautóba, egy részük megfulladt, mert a helyszín nehezen megközelíthető, és a kamion sem fekszik stabilan. Körülbelül 60 disznó zuhant ki akocsiból, az állatok sokkot kaptak és apatikusan hevernek az erdőben. A helyszínen tartózkodó hatósági állatorvos, Albin Klauber azt mondta a portál munkatársának, hogy 30 éves praxisa alatt ilyent még nem látott.

Délelőtt tíz óráig körülbelül 10 állatot kellett levágni, a többit a tűzoltók próbálják átterelni egy másik járműre. Közben  egy nehézdarut rendeltek mentéshez Grazból, írja a portál.

A balesetről készült galéria itt érhető el.

Videó a balesetről.

2015.06.17
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más osztrák állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, pincér, szakács, burkoló, takarító, gyári állás, targoncás, recepciós, felszolgáló, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.17
A kormány utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy jövő szerdáig készítse elő a magyar-szerb határ lezárását, amely egy négy méter magas kerítéssel történhet meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a kormányülés szünetében tartott tájékoztatón.

2015.06.18
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett értékesítő, szakács, konyhai kisegítő, segédápoló, könyvelő, műhelyvezető, gyári munka, villanyszerelő, állatorvos, szobalány és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.18
Olyan magyar-osztrák vonatkozású jogvitában fogalmazott meg figyelembe veendő szempontokat csütörtökön a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság, ahol az alapkérdés az volt, miként lehet világosan elhatárolni egymástól két, adott esetben különböző jogkövetkezménnyel járó jogi kategóriát, nevezetesen a "munkavállalók szolgáltatásnyújtás keretében történő rendelkezésre bocsátását", illetve a kiküldetést.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség