Magyar motoros halálos balesete Burgenlandban

2017.03.22

Két motoros ütközött össze kedden délután Burgenlandban, a 205-ös úton Gols és Podersdorf között: a 64 éves osztrák és a 31 éves magyar férfi a helyszínen elhunyt, számolt be az esetről az osztrák rendőrség.A kiadott tájékoztatás szerint az idősebb motoros egy mezei útról hajtott fel a főútra egy Stop-táblával ellátott kereszteződésben – ekkor ütközött a neki jobbról érkező magyar férfi járművével. A kiérkező mentők megkezdték mindkét személy újraélesztését, azonban nem jártak sikerrel, sérültek az életüket veszítették. A rendőrség annyit közölt a baleset okáról, hogy az osztrák vezető nem vette észre, hogy két motoros is érkezik a főútvonalon: a balesetet szenvedett magyar férfit barátja követte, ő végignézte az ütközést és olyan súlyos sokkot kapott, hogy a hatóságok nem tudták kihallgatni. Az utat estig lezárták, a Vöröskereszt krízisintervenciós csoportot küldött a helyszínre. (ORF) 

 

2017.03.20
Csaknem 19 ezer sofőr szaladt bele bő egy hónap alatt az osztrák A2-es autópályán, a Wiener Neustadt környéki útfelújításnál (Bécs felé vezető oldal) felállított radarrendszerbe. Aki nem tartja be a 80-as korlátozást, az komoly büntetést fizet.

2017.03.21
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, pincér, karbantartó, szakács, masszőr, mérnök, villanyszerelő, recepciós, kőműves, építésvezető és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség