Lovak a császári kertben: nézze meg ingyen a bécsi Spanyol Lovasiskola lipicaijait!

2014.07.13

A bécsiek és a turisták nem kis örömére, júliusban idén is majdnem minden nap láthatók lesznek a Spanische Hofreitschule kancái és csikói a Burggartenben. Itt bárki ingyen megnézheti a híres lipicaiakat.

Akárcsak tavaly, idén is a Burggartenben tombolhatják ki magukat a bécsi Spanyol Lovasiskola, a Spanische Hofreitschule kancái és csikói. A híres lovaknak egy 600 négyzetméteres területet kerítettek el az egykori császári kertben, ahol júliusban keddtől szombatig 17 és 18 óra között találhatók meg. Itt bárki ingyen megcsodálhatja vagy lefilmezheti a nyargalászó, poroszkáló hátasokat. Rossz idő esetén viszont az istállójukban maradnak a lovak.

Aki többet szeretne látni, az fizetség ellenében megnézheti a Spanische Hofreitschule „Piber meets Vienna” című előadását, amelynek keretében a Piber lipicai ménes utánpótlás-sztárjai mutatkoznak be. Az egy egyes és egy kettesfogat pas-de-deux-jét hét fiatal tenyészkanca bemutatója követi, majd egy díjlovagló pas-de-deux következik. Akárcsak a fogathajtók esetében, itt is az a cél, hogy a két lovas tükörképszerű összhangban hajtsa végre a figurákat. A show-t egy francia négyes zárja, amelynek „főszereplője” Ferenc József császár egyik négyes hintója és két lovas, akik teljes szimmetriában mutatják be a különböző alakzatokat. A különleges előadást 2014. augusztus 3-ig láthatja a közönség – amíg a lovasiskola csődörei nyári szabadságukat töltik az alsó-ausztriai Heldenbergben.

A Spanyol Lovasiskola, a Spanische Hofreitschule hivatalos weboldala.
 


A parkban fotózhatóak a híres lipicaiak Fotó: Spanische Hofreitschule / Julie Brass
A parkban fotózhatóak a híres lipicaiak Fotó: Spanische Hofreitschule / Julie Brass


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség