Lehúzta az Ottakringer eredményét a pécsi leányvállalat

2014.03.25

Forgalom- és bevételcsökkenésről számolt be az osztrák sör- és ásványvíz gyártó és forgalmazó Ottakringer-konszern. A tulajdonos szerint a bajok okai Magyarországon keresendők.

A kurier.at beszámolója szerint az osztrák cég nyeresége tavaly 1,8 milló euróval csökkent és 11,2 millió eurót ért el. A forgalom is kevesebb lett mintegy 11,2 millió euróval (222,2 millió euró). A cég főnöke, Sigi Menz azt nyilatkozta a kurier.at-nak, hogy a bajok forrása a Pécsi Sörfőzde. "Évek óta szűkülő magyarországi piac, borzasztó árverseny, meredeken emelkedő adók és bizonytalan gazdasági környezet, és az ezekre adott rossz válaszok", foglalta össze a csökkenés okait az igazgató.

Ausztriában az Ottakringer jól tartja magát: tavaly 540.000 hektóliter sört adtak el, mindössze 0,1 százalékkal kevesebbet, mint 2012-ben. A csúcsmárkának számító Ottakringer világos ezzel együtt 3 százalékos bővülést könyvelhetett el.
Magyarországon - az interneten elérhető információk szerint - valóban nem rózsás a helyzet. A magyar sörfogyasztás 1990 óta csökken: akkor egy főre évi 100 liter jutott. 1995-ben már csak 74,5, tavaly pedig 63-66 liter volt ez a szám.
A piacon ráadásul az olcsó sörök keresettek: a 100 forint körüli áron kínált sörökre nagy a kereslet - a minőségi és drágább italok rovására. 


 

Csapolásra várva: az olcsót issza a magyar
Csapolásra várva: az olcsót issza a magyar


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség