Konkurencia az Airbnb-nek: 30 eurós szállást kínál az 5 csillagos szálloda Bécsben

2015.10.26

Az Airbnb közösségi szállásmegosztó portál komoly konkurenciát jelent a szállodáknak Ausztriában is. Egy nemrég nyitott, 5 csillagos hotel most visszavágott: 30 euró/éjszaka áron kínál többágyas szobát a kispénzű vendégeknek. A marketingakciónak is beillő fogásról az ORF számolt be.

Emeletes ágyak az 5 csillagos Grand Ferdinandban: a stílusra itt adnak Fotó: ORF
Emeletes ágyak az 5 csillagos Grand Ferdinandban: a stílusra itt is adnak Fotó: ORF

 

Az Airbnb magyarországi hatásairól és a szolgáltatásról itt lehet olvasni bővebben.


A Grand Ferdinand 5 csillagos luxushotel nemrégiben nyílt meg a bécsi főpályaudvar (Hauptbahnhof) közelében, A 188 szobás szállodában a legdrágább, Grand Suite 3 ezer euró egy éjszakára. (A Grand Ferdinand minőségi hotel, tetőuszodával, igazi bécsi konyhával - az étlapon olyan magyaros fogásokkal, mint Rigó Jancsi, töltött paprika, gulyásleves, érdemes az étlapra rákattintani.)


A tulajdonos, Florian Weyer az ORF-nek elmondta, hogy egy teljes más kategóriában is kínálnak szállást, 30 euróba kerül egy éjszaka az inkább hostel jellegű helyiségben, ahova 4 emeletes ágyat tettek be, így összesen nyolc ember alhat. Hogy a piac mit szól a kezdeményezéshez, azt egyelőre ben tudni, a hotel csak az Airbnb-en hirdeti ezt a szolgáltatását - amúgy a klasszikus, bécsi irányvonalat követi az egész hotelben.

 

 

2015.10.20
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ápoló, karbantartó, gondnok, szakács, konyhai kisegítő, gyári munka, szobalány, gépbeállító, mérnök, villanyszerelő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.10.25
Vasvárnap ismét aktuális ausztriai munkalehetőségeket ajánlunk látogatóink figyelmébe. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, bolti eladó, masszőr, CNC-szakmunkás, gyári munka, mérnök, targoncás, informatikus, hegesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.10.25
Rommá tört kocsi, beszakadt tető, ez a látvány fogadta az ausztriai A2-es autópályán az Edlitz és Grimmenstein között szombaton délután történt balesethez kiérkező tűzoltókat. Az autó két utasa azonban csaknem sértetlenül megúszta, hogy lehajtottak az autópályáról és egy oszlopot kidöntve kívülről csapódtak bele a korlátba.

2015.10.26
1955. október 26-án hirdette ki a bécsi parlament az Ausztria örökös semlegességéről szóló nyilatkozatot, amivel az osztrák állam az utolsó szovjet kritériumot is teljesítette ahhoz, hogy visszanyerhesse teljes szuverenitását. Tarján M. Tamás írása a Rubicon portálon.

2015.10.26
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett masszőr, recepciós, kozmetikus, bárpincér, konyhai kisegítő, szobalány, gyári munka, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség