Konkurencia a vasútnak: közvetlen Bécs-Graz buszjáratok 9 euróért

2014.11.18

Osztrák és német cég közösen indít közvetlen autóbusz-járatot Bécs és Graz között november 26-tól. A járatokra már 9 euróért (kb. 2800 forint) lehet jegyet foglalni az interneten, adta hírül a Die Presse internetes oldala.


Grazi óratorony: a stájer tartományi központból közvetlen buszjáratok indulnak Bécsbe

 

A bécsi székhelyű Dr. Richard buszos vállalkozás a német MeinFernbus.de céggel közösen fogott a vállalkozásba, számolt be a portál. (Németországban az autóbuszos utazásnak nagyobb hagyományai vannak és virágzik az üzlet.)

A napi hat járatpárra Graz és Bécsben egyaránt két helyen lehet fel- illetve leszállni. Az emeletes buszok a két város között megállás nélkül közlekednek, körülbelül 2,5 óra alatt teszik meg az utat, az utasok ingyenes WiFi-kapcsolat várja és 100 film közül választhatnak. A jegy internetes rendelésnél 9 euróba kerül, minél többen, minél többen foglalnak helyet a járatra, annál magasabb lesz ár. Ha valaki a megállóban váltja meg a jegyét, úgy 18,50 eurójába kel fizetnie a sofőrnél. Összehasonlításképpen az osztrák vasútnál (ÖBB) 37,50 egy Bécs-Graz teljes árú jegy, a társaságnak is vannak szuperengedményes tikettjei 9 euróért, azonban csak meghatározott mennyiségben és bizonyos járatokra. 

A buszos cég célközönségként alapvetően az eddig autóval utazó fiatalok jelölte meg, és 5555 darab, 5 euróba kerülő jegyet hirdetett meg a szolgáltatás premierjére. A Dr. Richárd a legnagyobb magánkézben lévő buszos cég Ausztriában, 830 autóbusszal, 1300 alkalmazottal és 127 millió eurós évi forgalommal. 

Más német cégek is látnak fantáziát az osztrák piacban: a FlixBus a burgenlandi Blaguss-szal közösen működtet az osztrák fővárosból induló, külföldi (München, Drezda, Budapest, Trieszt, Zágráb) járatokat, például a Bécs és a Berlin közötti útjuk 29 euróba kerül. A FlixBus járművei november 21-től több új vonalon is közlekednek: a kínálatba bekerül a Linz-Graz, a Bécs-Klagenfurt és a Linz-Prága útvonal, egy év múlva a pedig a Salzburg-München járat is lesz.  

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség