Kimaxolták az ékszerrablást Felső-Ausztriában: markolóval törtek be az üzletbe (videóval)

2017.05.23

Lopott munkagéppel törték be az egyik ékszerbolt kirakatát keddre virradó éjjel az ausztriai Leondigban (Felső-Ausztria). A nem túl kifinomult módszer a tettesek számára eredményesnek bizonyult: el tudtak menekülni a zsákmánnyal.

A Facebook-oldal ajánlóképe a fotokerschi.at anyagából származik.
 

Az biztos, hogy a tettesek nem gondolták túl a tervet: elkötöttek az egyik építkezésről egy markolót és Leonding Doppl nevű városrészébe hajtottak vele. A munkagép arra kellett, hogy az ékszerbolt masszív, biztonsági üvegből készült kirakatát betörjék, majd azon keresztül behatoltak a helyiségbe és összeszedték az ékszereket. A markolót a helyszínen hagyták és személyautóval távoztak. Hogy mekkora zsákmányra tettek szert nem ismert, a rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről. 


A helyi rendőrség az alábbi számon várja a bejelentéseket: 00-43-59133-4136-100 az üggyel kapcsolatban.


A fotokerschi.at oldal fotós beszámolója itt érhető el.


A helyszínen készült videó:

 

 

2017.06.05
Betörtek egy bécsi, belvárosi ékszerüzletbe vasárnapra virradó éjjel, adta hírül az ORF. Az ismeretlen tettesek a szomszédos étterem wc-jének falán keresztül, azt kibontva jutottak be a boltba.

2017.05.25
Magyar állampolgárságú kábeltolvajokat fogott a burgenlandi rendőrség vasárnapra virradó éjszaka Neusiedl am See-ben, írja az ORF. A két győri férfi már bolt büntetve Ausztriában.

2017.05.25
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, étteremvezető, szakács, pincér, cukrász, takarító, burkoló, ápoló, orvos, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.05.24
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, gyári munka, raktáros, hegesztő, villanyszerelő, autószerelő, asztalos, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.05.23
Felmondja a DHL csomagszállító cég az oberwarti (Felsőőr, Burgenland), meg nem nevezett partnervállalatával kötött szerződést, mivel az alvállalkozót azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy a normál küldemények mellett kábítószert is házhoz szállított, írja a Kurier online portálja.

2017.05.23
A legfrissebb adatok szerint 22 halálos áldozata van a Manchester Arena bejárati csarnokában, Ariana Grande amerikai énekesnő hétfő éjjeli, teltházas koncertjének végén történt robbanásnak. A brit rendőrség szerint terrortámadás történt, egy férfi követte el a robbantást.

2017.05.23
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett raktári dolgozó, szobalány, gyári munka, ápoló, cukrász, asztalos, szakács, pincér, tetőfedő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség