Karintia: kiakadt a sofőr az autópálya-kezelőre a havas úton, negyedmillióan nézték meg a videóját

2017.01.14

Elküldte melegebb éghajlatra az autópálya-kezelőt (ASFINAG) az a tiroli kamionsofőr, aki péntek reggel rendesen kiakadt azon, hogy az A2-es autópálya Arnoldstein és Klagenfurt közötti, erősen behavazott szakaszán egy hótolót sem látott.

 

A mérges kamionos két feltöltött videóját szombat reggelig 250 ezer alkalommal nézték meg, Josef Herrneggerből pedig az internet sztárja lett. Több száz kommentárt is kapott, pró és kontra, pedig nem tett mást, mint feltette saját Facebook-oldalára a két felvételt.


 


Az elsőnél még csak autópálya felhajtóján haladt, de ott sem volt nyoma a takarításnak, pedig, ahogy mondja, mindenki számított rá, hogy esni fog. Ehhez képest egy gépet sem látott, csak havat, ami igazi szegénységi bizonyítvány az ASFINAG-nak. Vicc és szemtelenség, kommentálta, és még fizetni kell érte. 

 


A második már az autópályán készült, a helyzet ugyanaz, az úttest havas, hótoló sehol. Biztos tanácskoznak az illetékesek, és várnak valamire, csak tudnám mire, mert van itt hó rendesen, kérdezi a sofőr.


Herrnegger további videókat is feltöltött, ám aztán később két bejegyzéssel egészítette ki mondandóját.


„Szeretném leszögezni, hogy nem akartam az ASFINAG-dolgozóit személyesen megbántani. A hótolók vezetői a legjobbak, kiváló munkát végeznek. Az elöljáróik, akik csak a takarékosságot tartják szem előtt, ők a felelősek az olyan napokért, mint a mai. Le kalappal a gépek személyzete előtt, remek munkát végeztek – már ha engedik nekik.

Az ASFINAG úgy nyilatkozott, hogy „nem örült” a videóknak és azok gyors terjedésének. Közölték, hogy Karintiában 40 jármű és több mint 100 dolgozó volt szolgálatban és összesen 240 kilométer hosszúságú autópályát kellett megtisztítaniuk. (Kleine Zeitung)

 

 

 

2017.01.11
Lefagyott utak várták az autósokat szerda reggel Salzburg tartomány északi részén: a jégpáncél miatt rengeteg baleset történt, írja az ORF. Szerda estétől egy melegfront nyomában egész Ausztriában enyhülés várható, azonban ónos eső is hullhat.

2017.01.13
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, takarító, gyári munka, konyhai kisegítő, pincér, mérnök, cukrász, karbantartó, masszőr. recepciós, CNC-technikus és más osztrák állások várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség