Jogosítvány nélkül, ittasan zúzta le az osztrák tinédzser a Porschét

2015.07.13

Ittas osztrák tini zúzott le egy Porsche Boxtert még szombaton Euratsfeld közelében, a rendőrség hétfőn adott tájékoztatást az esetről. A kocsi 40 méteren keresztül pörgött az útmenti réten, a sofőr és utasa elmenekültek a helyszínről.

A fiatal sofőr totálkárra vágta a Porschét Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Euratsfeld
A fiatal sofőr totálkárosra vágta a Porschét Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Euratsfeld


A hivatalos közleményből kiderült, hogy a 16 éves sofőrnek nem volt jogosítványa, vezetési gyakorlata, ivott, gyorsan hajtott, a kocsinak hiányzott a forgalmi engedélye és egy másik autó rendszámát szerelték fel rá – nagyjából csak ennyi minden nem stimmelt.  A járművet a vezető és 15 éves társa alig negyedórával korábban kapták kölcsön egy autókereskedő fiától, azonban messze nem jutottak vele. Az egyik balkanyarban a sportkocsi „elszállt” a közeli rétre, ott többször megperdült, és az úttól negyven méterre állt meg összeroncsolódva.  

A kiérkező tűzoltók látták, hogy az autóból nem lehetett sértetlenül kiszállni, ezért hosszasan keresték a vezetőt és társát, azonban a két fiú elinalt a helyszínről, majd segítőik kórházba vitték őket – miközben a helyi lánglovagok még a helyszínen kutattak utánuk. A sofőr súlyos csigolyatörést szenvedett, az utasa zúzódásokkal megúszta a kalandot. 
 

A helyi tűzoltóság fényképes beszámolója az esetről.

 


A kocsi lerepült az útról, többször átfordult Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Euratsfeld
A kocsi lerepült az útról, többször átfordult Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Euratsfeld

 

 

2015.07.08
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, gyári munka, takarító, festő, kőműves, gépi forgácsoló, pincér, raktári dolgozó, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.09
Jégeső és erős vihar tört rá szerda este Villachra: a karintiai városban néhol teniszlabda nagyságú jég esett, a szemtanúk szerint erős széllel kísért vihar pusztított. Többen megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

2015.07.12
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett eladó, recepciós, esztergályos, takarító, szobalány, sofőr, szakács, villanyszrelő, pincér, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.12
Elragadott egy 15 éves magyar fiút a Mura folyó Graz-Liebenau közelében szombaton estefele: a tinédzsert testvérének élettársa próbálta kimenteni, majd pedig 70 tűzoltó kutatott utána, vasárnap délután leállították az addig eredménytelen keresést.

2015.07.13
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, mosogató,karbantartó, szobalány, pincér, gyári munka, cukrász, takarító, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség