Jégálom Bécsben: 2014-ben is lehet korcsolyázni a Városháza előtt

Jégálom Bécsben: 2014-ben is lehet korcsolyázni a Városháza előtt

2014.01.17

19. alkalommal állítják fel a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáját a Bécsi Városháza előtt. Előmelegített korcsolyacipők, mesés fények, egy romantikus hütte és regionális finomságok teszik teljessé az élményt.

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt, ugyanis 2014. január 23-án nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum), a Rathausplatzon felállított műkorcsolyapálya, amely tavaly csaknem 600 ezer látogatót vonzott. 

Az évről-évre folyamatosan bővülő és megújuló jégvilág idén 7.000 négyzetméternyi jégfelülettel és egy 750 méter hosszú jégösvénnyel várja a korcsolyázás szerelmeseit. A kezdők egy külön kis pályán ismerkedhetnek a csúszkálás érzésével, amely hétköznap esténként nagy curling-csaták helyszínévé avanzsál.


2014. január 23-án nyílik meg a műkorcsolyapálya Fotó:Wien Tourismus Günther Ezsöl
2014. január 23-án nyílik meg a műkorcsolyapálya Fotó:Wien Tourismus Günther Ezsöl


A kölcsönzőben 1.200 pár előmelegített korcsolya – a 23-astól az 52-es méretig – áll a látogatók rendelkezésére, a legkisebbek pedig kétélű jégkorcsolyát csatolhatnak fel. Nekik az ingyen kacsához ingyen fejvédő is jár, ha pedig elbizonytalanodnának a jégen, jól megmarkolhatnak egy-egy pingvint. 

Aki elfáradt, egy romantikus hüttében gyűjthet új erőt, vagy a hét gasztronómia sátor valamelyikénél tankolhat energiát. A kínálat a bio forralt bortól és puncstól, a forró tejes italokon, császármorzsán és a sült kolbászon át a rablóhúsig, illetve a látogatók szeme előtt, nyílt tűzön elkészített lazacig terjed. A mandulakunyhóban pedig hatvanféle édes és fűszeres mandula-variácó között lehet válogatni.

A Bécsi Jégálom 2014. március 9-ig várja a látogatókat. A nyitóestén a belépés ingyenes.

Részletek és curlingpálya-foglalás: www.wienereistraum.com 

(Compress) 


Március elejéig lehet majd korcsolyázni Fotó: Stadt Wien Marketing
Március elejéig lehet majd korcsolyázni Fotó: Stadt Wien Marketing


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség