Ítéletidő után: másfél méteres sárlavina söpört végig az osztrák településen (fotókkal)

2017.07.23

40 méter széles sárlavina öntötte Grossarl (Salzburg, Pongau) utcáit vasárnapra virradó éjjel, miután heves viharral kísért felhőszakadás zúdult a környékre. Az iszapos-földes áradat komoly pusztítást okozott, írja az ORF és Kronen Zeitung.


Az ár az egyik utcában három házat rongált meg súlyosan: a sárlavina köveket, fatörzseket, sziklákat ragadott magával és mint egy 150 méter hosszan, másfél méteres magasságban terítette szét az érintett útszakaszon. A legtöbb kár az autókban keletkezett, többet egyszerűen eltemetett az áradat.  A lakók közül senki nem sérült meg, a helyi tűzoltóság 37 embere egészen vasárnap délig dolgozott az terület megtisztításán.


A helyi önkéntes tűzoltók felvételei a pusztításról:


 


 

2017.07.21
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk aktuális ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, építőipari segédmunkás, recepciós, pincér, gyári munka, targoncavezető, ápoló, villanyszerelő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket Ausztria egész területén.

cimkék:

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség