Ipari mennyiségű biciklit lopott Ausztriában egy Magyarországról érkezett csapat

2016.08.08

Összesen 400 kerékpárt lopott Ausztriában egy magyar állampolgárságú csapat bő egy év alatt Wiener Neustadt, Neunkirchen és Mattersburg körzetében. A kár összesen 100 ezer euróra tehető.

 

A társaság július elején bukott le: Bad Sauerbrunn és Mattersburg állomásán kapták el őket lopott bicilikkel. 3 férfit és egy nőt vettek ekkor őrizetbe, a kihallgatásonon 200 kerékpár lopását ismerték be a 2016 márciusa és július 11. között időszakban.
 

Az osztrák rendőrök a letartóztatott személyek 16 és 18 éves társai ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az előbbit Ausztriában fogták el július végén, utóbbit a magyar hatóságok adták ki augusztus elején. Végül összesen 400 kerékpár ellopását írták a csapat számlájára.


A rendőrségi közlemény szerint nem túl bonyolult módon dolgoztak: általában délelőtt utaztak ki Ausztriába, aztán a vasútállomások tárolóiból, le nem zárt kertekből, garázsokból vitték el a bicikliket. A kétkerekű járműveket aztán a Facebookon és bolhapiacokon árulták, volt köztük 700 eurós versenykerékpár is. A társulat Bécsben és Burgenlandban aktív volt, a vizsgálat során a rendőrség a bicklik egy részét megtalálta és lefoglalta. 

 

 

 

2016.02.10
Kihasználták a tolvajok a farsangfarkát: 15 nagy értékű mountainbike-ot loptak el kedd délután egy gleisdorfi (Steiermark) üzletből, írja a Kleine Zeitung online változata. A kétkerekűek beszerzési ára 50 ezer euró (több mint 15 millió forint) volt.

2016.05.27
Egyebek mellett lövedékeket, revolvert is találtak az osztrák katonák Mogersdorfnál (Burgenland) a vasúti töltésen. A tárgyakat egy ismeretlen személy hagyhatta hátra, aki éjjel gyalgolt Magyarország felé.

2016.08.02
Gumiabroncs nélkül hajotta Mercedesét egy német nyugdíjas Tirolban, az A12-es autópályán még a múlt héten. Mire a rendőrök meg tudták állítani, a burkolat félig megette a felnit.

2016.08.05
Le kellett zárni az A9-es autópálya (Pyhrnautobahn) Gleinalmtunnel alagútját, miután csütörtök este kigyulladt egy dán autóbusz. A Graz és Wels közötti sztráda fontos közlekedési útvonalnak számít az észak-déli forgalomban, a nyári szezon miatt torlódások várhatóak, így aki teheti, kerüljön.

2016.08.07
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, pincér, szakács, cukrász, gyári munka, programozó, kőműves, szobalány, CNC-esztergályos, festő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.08
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szakács, takarító, recepciós, gyári munka, szoftverfejlesztő, segédápoló, sofőr, mérnök, raktári dolgozó, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség