Innsbrucki balhé: 10 perc alatt rámolták ki a pénzszállító cég trezorját

2014.12.22

10 perc alatt milliós nagyságrendű zsákmányra tett szert két rabló szombaton este Innsbruckban, írja az orf.at. Egyelőre keresik a pénzszállító cég telephelyét kirámoló gyanúsítottakat.

Az elkövetőknek volt kulcsuk a bejárathoz, a kamerát pedig lefújták Fotó: Rendőrség
Az elkövetőknek volt kulcsuk a bejárathoz, a kamerát pedig lefújták Fotó: Rendőrség


Az elkövetőknek nem volt nehéz dolguk: az egyik pénzszállító cég telephelyének mélygarázsába hajtottak, a kaput kulccsal nyitottak. A kocsiból kiszállva az előtérben lefújták a biztonsági kamerát, majd bejutottak a páncélterembe, ahol a biztonsági kóddal védett trezort kinyitva jutottak hozzá a pénzhez – az ORF konkrét összeg megnevezése nélkül milliós nagyságrendű zsákmányról számolt be. Az elkövetés módjából a rendőrség arra következtetett, hogy minden valószínűség szerint belső ember is benne lehetett a balhéban: a kód ismerete, illetve a bejárati kulcs elég erős bizonyíték erre. A hatóságok hétfőn is a pénzszállító cég munkatársait hallgatta ki.


Tirol tartományban az elmúlt években többször is követtek el bűncselekményt pénzszállítók ellen.


2006. februárjában Innsbruckban a személyzet az előírások ellenére felügyelet nélkül hagyott egy pénzzel teli járművet, az autóból ismeretlenek 4 perc alatt vittek el 1 millió eurót.


2008 áprilisban Hallban egy pénzszállítón dolgozó munkatárs három bűntársát bevonva raboltatta ki az autót: átadta a kulcsot és a kódokat –két hét alatt buktak le, a pénz megkerült.


2012-ben Zillertalban kiszállítás közben tűnt el 365 ezer euró az egyik autóból, a sofőrnek nem tűnt fel semmi. A vezetőt végül 20 hónapra ítélték el, a pénzösszeg nem került elő.


2013. júniusában Innsbruckban, egy élelmiszerüzlet hátsó udvarában támadtak egy futárra. A tettes a szállító arcába lőtt egy gázpisztollyal, majd elmenekült a pénzzel teli kofferrel.


Idén februárban, Hall környékén, az A12-es autópályán, három, magát civil rendőrnek kiadó elkövető megállásra kényszerített egy pénzszállító járművet. A sofőrt fegyverrel megfenyegették, majd megkötözték, a kocsival pedig elhajtottak.


Májusban Innsbruckban egy pénzszállító furgont állított meg egy testvérpár, a sofőrt túszul ejtették. Ezután megpróbálták kinyitni a kocsiban lévő trezort, azonban nem sikerült nekik. A vezetőt megkötözve a járműben hagyták, és elmenekültek. A rendőrök a két férfit, valamint a rablásba beavatott apát elfogták. Utóbbi 2,5, a testvérek 3 illetve 3,5 évet kaptak. 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség