Hullámvasút-étterem nyílik Bécsben: koktélt kevernek és táncolnak a robotpincérek

2016.03.31

Hat hasonló étterem működik a világban, a bécsi Praterben, stílszerűen az óriáskerék mellett nyílik meg meg a hetedik. Ezt csütörtökön mutatták be az ORF-nek, a hírportál arról számolt be, hogy a különleges hely 2 milliós eurós beruházással épült fel.

A drezdai étterem a hullámvasúttal Fotó: rollercoasterrestaurant.com
A drezdai étterem a hullámvasúttal Fotó: rollercoasterrestaurant.com

 

A vendégek az étteremben a  belépéskor egy tabletet kapnak, erről tudják kiválasztani ételeket és az italokat. A rendeléshez a készüléket az asztal egyedi számára kell helyezni, így kapja meg a rendelést a konyha. Onnét két robot pakolja fel a szállítórendszerre a jól becsomagolt fogásokat és az innivalókat, a hullámvasútra hasonlító rendszeren pedig közel 30 kilométeres sebességgel elindul a rendelés a vendégekhez. A robotok egyébként 45 percenként egy fényshow keretében táncolnak is. A próbaüzemben akadtak még problémák a rendeléssel: egy szoftverfrissítés miatt akadozott a szállítás.
 

A próbaüzem április 1-én indul, a hivatalos megnyitóig (április 23.) az üzemeltetők türelmet és belátást kérnek a vendégektől, mondván: a gyermekbetegségeket ki kell küszöbölni. Az első hetekben még csak szűkített kínálattal nyit az étterem, és klasszikus ételeket kínál: hamburgereket, tésztákat, salátakat, bécsi szeletet - a fogások kis fazekakban kerülnek a szállítórendszerről a vendégek elé. Az árakat az üzemeltető közepes-kedvező szintűnek nevezte.

A hely weboldala szerint az alábbi városokban működik hasonló étterem: Abu Dhabi, Kuvait, Drezda, Rust (Németország), Hamburg, Nürnberg.
 

Az étterem promóciós videója 2014-ből (a zenéért mi kérünk elnézést):

 


 

2016.03.29
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, mosogató, szobalány, burkoló, gyári munka, masszőr, pultos kisegítő, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.29
Súlyos baleset történt az ausztriai S6-os gyorsforgalmi úton kedden éjjel egy óra körül: egy személyautó letért az úttestről, rászaladt a korlátra, majd belecsapódott az alagút (Grasbergtunnel) falába Maria Schutz és Gloggnitz között, írja az Einsatzdoku tűzoltósági portál.

2016.03.29
Futballcsemege a javából: Klagenfurtban rendezik a francia bajnok és kupagyőztes párharcát augusztusban, írja az ORF. A Trophee des Champion névre hallgató szuperkupáról döntő meccset 2009 óta mindig Franciaországon játsszák le, volt már helyszín Montreal, Peking és New York is.

2016.03.30
A Tierwelt Herberstein (Stubenberg/Steiermark) éttermébe keresnek fizetőpincért azonnali kezdéssel, teljes munkaidőre, szezonmunkára, 2016 szeptember végéig. A pozíció részletei alább olvashatóak.

2016.03.30
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szobalány, bádogos, szakács, gyári munka, karbantartó, válogató, építőipari segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.31
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokhoz hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett CNC-s, teherautó-szerelő, szobalány, pincér, gyári munka, konyhai kisegítő, szakács, pincér, targoncás, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.31
Három autót totálkárosra tört, eget súlyosan megrongált egy részeg autós az ausztriai St. Georgen am Längsee-ben (Karintia) településen. A vezető könnyű sérülésekkel megúszta a becsapódást.

2016.03.31
Embercsempészeket keresett szerda délutántól csütörtök hajnalig a rendőrség Burgenlandban, írja az ORF. Összesen 56 közeg volt szolgálatban, szinte minden körzetben tartottak ellenőrzést, főleg furgonokat kutattak át, azonban egyetlen csempész sem akadt horogra.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség