Hoppá: telibe verte a fogadó teraszát a kidöntött májusfa Karintiában (videóval)

2016.06.06

Nem sikerült tökéletesre a májusfa kidöntése az ausztriai Liesing im Lesachtal-ban: a megtermett törzs vége egy fogadó teraszán landolt. Az esetről készült videó igazi toplistás darab lett, több százezren nézték meg.


A településen évek óta szenzáció az esemény, ugyanis a májusfának egy mindössze 5 méter széles utcára kell betalálnia a házak közé. A fát idén is kézzel fűrészeltek ki, gondosan ügyelve, hogy merre zuhanjon, azonban ezúttal egy méterrel eltért a kijelölt iránytól, mondta az eseményt szervező egyesület vezetője a Kleine Zeitungnak. A 30 méteres törzset valószínűleg egy erősebb széllökés tette odébb - legalább is a szervezők szerint, az internetezők más véleményen vannak.


A népszerű videó készítője, Sebastian Lanner elmondta, a kivágott fák az elmúlt években néha súrolták a falu kútját, de ennyire még sohasem tértek el a tervezett az iránytól. A károkat az egyesület által kötött biztosítás fedezi.

 

 

 

 

2015.05.07
Ausztriában nagyon komolyan veszik a májusfák állítását: a tavaszi megújulás jelképét a szokások alapján el lehet lopni, vagy ki lehet dönteni. Haagban (Felső-Ausztria) a megszerzett fát beállították a helyi állatkert oroszlán-kifutójába, onnét elég nehéz visszaszerezni.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség