Hihetetlen szerencse: csaknem sértetlenül úszott meg egy 500 méteres zuhanást egy brit diák Ausztriában

2015.02.21

Már-már mesebeli szerencséje volt annak az angol diáknak, aki az ausztriai sítábor utolsó napján mobiljával fotózni akart a 3122 méter magas Schareck (Salzburg és Karintia tartomány határa) csúcson. A fiú elesett, és lecsúszott a meredek hegyoldalon, ám 500 méteres zuhanás után csak horzsolásokat és könnyű sérüléseket szenvedett.

A Schareck Fotó: Darko Pungaršek
A Schareck Fotó: Darko Pungaršek

Az orf.at beszámolója szerint pénteken egy óra kürül a fiút társaival együtt a csúcstól körülbelül  100 méterre akart fotózni, amikor síbakancsában megcsúszott és elesett. A jeges terepen nem tudott megkapaszkodni, és lezuhant 40 fokos lejtésű hegyoldalon, és körülbelül  500 méteres csúszás után egy völgyben (kb. 2650 méteren) állt meg.

Az egyik kísérő azonnal a helyszínre sietett és elsősegélyben részesítette, majd a helikopter megérkező mentőorvos is folytatatta a brit diák ellátását. A 14 éves fiúnak hihetetlen szerencséje volt, horzsolásokkal és kisebb sebekkel megúszta a kalandot, ennek ellenére kórházba vitték, ahol megfigyelésre bent tartották.
 

A hegyoldalról készült rendőrségi fotón piros kör jelzi azt a helyet, ameddig a fiú lecsúszott Fotó: ORF
A hegyoldalról készült rendőrségi fotón piros kör jelzi azt a helyet, ameddig a fiú lecsúszott Fotó: ORF 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség