Hideghullám: alig győzi a munkát az osztrák autóklub, elfogytak a bérautók Nyugat-Ausztriában

2012.02.10

Túl sok, a hideg miatt bajba került utazó hívja hívja az osztrák autóklubot, így a szolgálat már alig győzi segítségnyújtást, ezért a szervezet közleményben hívta fel a magyar autósok figyelmét a rendkívüli helyzetre, egyebek között arra is, hogy már a bérelhető autók is fogytán vannak.

Az ÖAMTC osztrák autóklub arról tájékoztatta a Magyar Autóklubot, hogy a különösen zord időjárás, nagy hideg miatt rendkívüli módon megnőtt a segélyhívó autósok száma Ausztria-szerte, ezért sok esetben – bár minden tőlük telhetőt megtesznek az autósok megsegítésére,- csak legkorábban másnap tud a segélyszolgálat a helyszínre érni - olvasható az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.


Tirolban és Vorarlbergben a legrosszabb a helyzet, mely a következő napokban még tovább romlik valószínűleg, mert a nagy hideghez hóesés is társul majd. Kérik a hétvégi turnusváltás miatt Ausztriából hazaindulni készülő vagy oda induló magyar autósokat, hogy az utazás megkezdése előtt tegyenek meg körülbelül 50 km-t a kocsival, hogy kiderüljön, elindul-e a kocsi, mit kell még tenni annak érdekében, hogy ne álljon le a teljes hazaút vagy odaút során.
 

Fontos továbbá a megfelelő téli dízel tankolása is. Szinte lefoglaltak minden bérautót Ausztria nyugati részén, ezért csak tömegközlekedéssel tudják hazajuttatni a saját autójukkal esetleg elakadt autósokat.
 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség