Hétfőn is viharok pusztították Ausztriában, Imst utcáit sárlavina öntötte el (videóval)

2016.07.12

Ausztria több tartományában hétfőn is heves zivatarok söpörtek végig. Imstben a tűzoltóknak kellett megvédeniük a sáros áradattól a település házait.


A sáros-törmelékes ár nyomai Imst környékén

 

Tirol tartományt hétfő este érte el egy zivatarzóna, ezúttal Imst környékén pusztított leginkább a vihar. A lezúduló eső miatt az egyik patak megduzzadt és a víz törmeléket sodorva hömpölygött az utcán. A sár- és törmeléklavinát a tűzoltók igyekeztek terelőlapokkal és homokzsákokkal kordában tartani, hogy a házakban a lehető legkevesebb kár essen.


Salzburg tartományban is számos riasztást kaptak a helyi tűzoltóságok, Annabergnél a B162-es utat ötszáz méter hosszan öntötte el egy sárlavina.


Felső-Ausztriában Schärding és Ried, Alsó-Ausztriában a Hohen Wand körzetéből jelentettek erős vihart (Az einsatzdoku.at portál felvételei itt érhetőek el). Steiermarkban Lizen körzetére zúdult felhőszakadás, Dietmannsdorf, St. Lorenzen, Trieben, Au bei Gaishorn és Gaishorn településeken a medrükből kilépő patakok miatt kellett homokzsákokkal védeni a házakat. 


Az előrejelzések kedd estétől újabb zivatatokat ígérenek, ekkor érkezik meg egy hidegfront Ausztriába. Nyomában lehűl a levegő, sok csapadék várható, és a wetter.at-nek nyilatkozó szakértő szerint 2000 méter felett akár hó is eshet, 2500 méter feletti magasságban akár 30 centis hótakaró is kialakulhat.

 

 

 

Imsti felvételek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.07.06
Több mint 600 ezer euró kárt okozott Burgenlandban a kedd délutáni jégverés. A tartomány északi részén több mint 2000 hektáron pusztított a jég.

2016.07.10
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett üzletvezető, pénztáros, asztalos, takarító, gyári munka, segédápoló, autószerelő, szobalány, konyhai kisegítő, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.11
Tirol több körzetében viharok pusztítottak vasárnap este. A lezúduló eső törmeléket mosott az utakra, Hopfgartenben pedig két házból evakuálni kellett a lakókat, írja az ORF.

2016.07.12
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, segédápoló, szoftverfejlesztő, bolti eladó, pénztáros, targoncás, gyári munka, konyhai kisegítő, takarító és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség