Havazás Ausztriában: akadozik a forgalom Tirolban, óvatosságra intik a közlekedőket

2016.11.06

Havazik Ausztria több tartományában egy hidegfront nyomában. Tirolban több úton is akadozik a forgalom, az ország déli részén pedig kiadós esőre lehet számítani.

Az Aktuella Wetterwarnungen für Österreich meteorológiai Facebook-oldal beszámolója alapján Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Felső-Ausztria tartományokban várható havazás, 500 méter felett. Az Alpokban akár 30-50 centi hó is esehet. Karintia, Steiermark területén az alacsonybaban fekvő területeken kiadós esőre lehet számítani - a csapadékos idő egészen hétfőig kitart.


Az ORF híradása alapján az A13 autópályát a Brenner-hágó felé (Olaszország irányában) vezető oldalát vasárnap ebéd után le kellett zárni Matrei és Nössiach között, mert több teherautó elakadt - fél kettő sikerült egy sávot megnyitni. A másik oldalon is akadozott a forgalom, mivel a személyautók egy részén még nem volt téli gumi, holott november 1-től téli útviszonyok között csak ilyen felszereléssel közlekedhetnek autók. Tirolban a havazás miatt nem csak a sztrádán, hanem több úton is lelassult a forgalom, a hatóságok arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy mindenképpen tájékozódjanak az aktuális helyzetről. Német nyelven itt kérhetünk friss információkat: 00-43-512/208085


A téli gumi használatáról tavaly részletesen írtunk:


A személyautókra (személykocsik, személykocsik utánfutóval, furgonok 3,5 tonnáig  azaz B kategóriás jogosítvánnyal vezethető járművek) az alábbi szabály vonatkozik: 
 

November 1-tól téli  útviszonyok közepette kötelező a téli gumi használata a személygépkocsik mind a négy kerekén: az előírások alapján csak ilyen abronccsal lehet közlekedni, ha az út havas, jeges, latyakos. Hogy mi számít téli útviszonyoknak, arra az ÖAMTC az alábbi példát hozza: például az útra ráfagy a lehullott eső, azonnal kötelező a téli gumi használata.


Alternatívaként amennyiben az útpályát egybefüggően borítja jég vagy hó, akkor a nyári, vagy 4 évszakos gumival közlekedő kocsikon a két hajtott kerékre felszerelt hólánc is kiválthatja a téli gumit. Aki nyári gumival indul hosszabb útra az említett időszakban, készüljön arra, hogy a rendőrség ellenőrizheti a hólánc meglétét, vagyis mindenképpen vigyünk magunkkal ilyen eszközt. A legalább 4 milliméter profilmélységű, M+S, M.S, M&S jelzésű abroncs számít szabályos téli guminak, ezeket fogadják el a hatóságok.  A 4 évszakos gumiknál ugyanez a profilmélység kötelező. 


 

 

 

2016.11.12
Szombaton ismét osztrák partneroldalunkról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mosogató, villanyszerelő, szakács, diszponens, szoftverfejlesztő, gyári munka, ápoló, pincér, masszőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.11.12
Az előzetes riasztás ellenére sokakat meglepett a szombati havazás Ausztriában. A tűzoltókat árokba csúszott járművek, elakadt kamionok, kidőlt fák miatt riasztották Alsó-Ausztria déli részén és Burgenlandban.

2016.11.08
75 mobiltelefont lopott el egy seiersbergi (Steiermark) üzletből ismeretlen tettes az elmúlt hétvégén. A kár több tízezer euró.

2016.11.08
Egész héten hideg idő várható Ausztriában, írja a wetter.at meteorológiai portál. A hegyekben többször havazhat, akár 50 centi hó is hullhat.

2016.11.08
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állsportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, takarító, gyári munka, bolti eladó, pénztáros, asztalos, építőipari segédmunkás, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.11.07
12 méter széles Pac Mant festettek az A2-es autópályára Unterwald (Steiermark közelében). A kultikus játékfigura éppen egy cseresznyét készült lenyelni - az autópálya-kezelő nem díjazta az ötletet.

2016.11.06
A talált tárgyak leadására szolgáló konténerből kellett kiszabadítani egy férfit vasárnap délután Bécs Wieden városrészében.

2016.11.06
Majdnem tömegkarambollal végződött egy ütközés péntek este Zirl (Tirol) közelében. Az egyik meredek hegyi úton egy személyautó letolt az útról egy autóbuszt, azonban a sofőr lélekjelenlétének köszönhetően az utasokkal teli jármű nem borult fel.

2016.11.06
Vasárnap ismét osztrák patrneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett bolti eladó, recepciós, pénztáros, gyári munka, konyhai kisegítő, ápoló, pincér, mérnök, cukrász, szakács, masszőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség