Határeset Schattendorf és Ágfalva között: több ezer magyar ingázót érint az időszakos lezárás

2015.03.31

Lezárták Somfalván (Schattendorf) az ágfalvi összekötő utat március 31-től reggel 5-től 8-ig és délután 4-től este 7 óráig a somfalvi temetőnél, írja a kisalfold.hu. Portálunk is többször beszámolt arról, az osztrák település az ingázók és átutazók nagy száma miatt döntött így.


Időszakosan zárva lesz a határátkelő

 

Hosszas előkészületek után a schattendorfi önkormányzat a többi településsel egyeztetve úgy döntött, időszakosan korlátozza az átmenő forgalmat. Eszeint 2015. március 31-től reggel 5 és 8 illetve délután-este 16 és 19 óra között zárva lesz az említett útszakasz 80 méteres darabja, így a határon az említett időpontokban nem leht átkelni, olvasható az orf.at-n.  (A korlátozás nem vonatkozik a kerékpárokra és a mezőgazdasági járművekre.) A rendőrség kiemelten ellenőrzi a tilalom betartását, a megváltozott előírásokra egyébként táblák figyelmeztetnek majd, írtuk korábban.

A kisalfold.hu hétfőn helyszíni riportban számolt be a döntésről.

Több ezer magyar ausztriai munkavállalót érint ez a rendelkezés. Nekik óhatatlanul kerülőt kell tenniük. Vörös Tamás soproni szobafestő tíz éve dolgozik Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Amióta megnyitották az ágfalvi–somfalvi összekötő utat, rendszerint ezen hajt munkahelyére. 

– Reggel hat óra tájban szoktam indulni, de ez most másképpen lesz – mondja. – Récény felé (Ritzing) kerülhetnék, de ott egysávos és kavicsos az út, nagyon veszélyes. Ha a soproni átkelőt választom, akkor naponta húsz kilométerrel hosszabb távot kellene megtennem. Ráadásul reggelente a plázánál feltorlódnak a kocsik, katasztrofális arra menni. Kópháza felé közel negyven kilométerrel nőne a napi távom. Ágfalván keresztül eddig bő fél óra elég volt, hogy Bécsújhelyre jussak. Ez – forgalomtól függően – egy-másfél órára fog növekedni. Szóval még stresszesebb lesz a közlekedés

A kisalfold.hu teljes cikke itt olvasható.


 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség