Halálos baleset a Raxon: elsodorta a lavina snowboardost

2015.02.10

A Rax-Schneeberg (Alsó-Ausztria) érvényben lévő, fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetés ellenére súlyos baleset történt kedd délelőtt a Raxon, írja az orf.at. A hegyoldalon lezúduló hótömeg magával ragadott és részben eltemetett egy snowboardost, aki a helyszínen életét veszítette.

A tragédia kedd délelőtt fél tíz körül történt a Seilbahngraben nevű részen, ahol egy 11 fős csoport felment a hegyi állomásig, majd a lavinaveszély ellenére leereszkedett a meredek (35 fokos) lejtőn. A hegyi mentők elmondása szerint körülbelül 1200 méteres magasságban a környékbeli sportoló saját maga idézte elő lavinát: körülbelül 70-100 centi magas és 500 méter hosszú hófal szakadt le, amely magával sodorta a férfit. 

Az azonnal megindított mentést nehezítette, hogy az erős szél miatt a helikopter nem tudott felszállni, ám a mentőegységek így is gyorsan a helyszínre értek, azonban nem tudtak segíteni a snowboardoson, aki a helyszínen életét veszítette. Az illetékes hatóságok továbbra is fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetnek a régióban, a hétfői hóesés után a keddi olvadás miatt akár spotán lavinák is kialakulhatnak, jelenleg 4-es fokozatú riasztás van érvényben. 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség