Győztes magyar pálinka: az Agárdi Pálinkaház lett az év párlatfőzője a Burgenlandban rendezett versenyen

2015.03.19

Az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el az év párlatfőzője címet a 2015-ös Destillata nemzetközi párlatversenyen, amelynek díjátadóját idén Burgenlandban tartották.


A három első helyezett (balról): Thomas Heiner, Vértes Tibor, Gerhard Liebl Fotó: destillata.at

 

Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és a cég egyik tulajdonosa vette át a kitüntetést. Az eseményt követően elmondta: a szakmát tulajdonképpen itt Burgenlandban, egy helyi tanítómestertől sajátította el, "ezek szerint nem is olyan rosszul". Ezüstéremmel a svájci Heiner'st, bronzzal a német Liebl főzdét jutalmazták. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkaműhely lett. 

A zsűri értékelése szerint a legjobb minőségű termékek közé került - a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban működő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakilitiben működő Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől.

Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.  

Kilenc nemzet 162 üzeme vett részt a versenyen, a szakértő zsűri csaknem 1500 terméket értékelt. Ausztriából 88, külföldről 74, Magyarországról 25 pálinkafőzde vett részt a Destillatán. (MTI)

A három első helyezett és az év felfedezettjének elérhetőségei:
 

Vértes Tibor
Agárdi Pálinkafözde Kft.
HU-2484 Agárd
agardi@agardi.hu
www.agardi.hu


Thomas    Heiner
Heiner's Destillate GmbH    
CH-6317 Oberwil bei Zug
info@heiners-destillate.ch
www.heiners-destillate.ch

 

Gerhard Liebl
Spezialitäten Brennerei - Whisky Destillerie
Jahnstraße 11-15
D-93444    Bad Kötzting
+49 (0) 9941 1321    
g.liebl@brennerei-liebl.de    
www.brennerei-liebl.de


Tanja & Josef Deisinger
Deisinger-Hof
A-4223    Katsdorf, Oberösterreich
deisinger-hof@aon.at
www.deisinger-hof.at


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség