Gyorshír: a Bécs és Budapest közötti vonalon csak Hegyeshalomig közlekednek a vonatok

2015.09.03

A Bécs-Budapest vasútvonalon Ausztriából Magyarországra tartó szerelvények csak Hegyeshalomig közlekednek, közölte csütörtök délelőtt az osztrák vasúttársaság (ÖBB).

 

A kiadott tájékoztatás szerint a helyzet óráról változhat, az utazóknak azt tanácsolják, tájékozódjnak a helyzetről. Korábban a MÁV bejelentette, Budapestről nem indulnak el a nemzetközi járatok Nyugat-Európába, csak a belföldi vonatok közlekednek.
 

Az ÖBB bővebb tájékoztatást adott ki: eszerint a Bécsből induló RailJet-ek Hegyeshalomig járnak csak, aki Budapetsre igyekszik, magyar szerelvényre kell átszállnia, azzal tud eljutni Budapestig. A MÁV ugyanis nem veszi át az Ausztriából érkező szerelvényeket. A magyar fővárosból összesen két vonat futott be Bécsbe csütörtökön, kevés utassal, aztán a MÁV leállította Nyugat- Európa felé tartó járatokat.


Budapestről elindult Sopron és Szombathely felé egy menekültekkel teli szerelvény - frissítve: Bicskén megállították


Megállt Bicskén az az illegális migránsokkal teli vonat, amely csütörtök délelőtt indult el a budapesti Keleti pályaudvarról; az MTI helyszínen levő tudósítójának beszámolója szerint rendőrök kisebb csoportokban buszokhoz kísérik a bevándorlókat, hogy a bicskei befogadóállomásra szállíthassák őket.  Mindenkit leszállítanak, aki nem rendelkezik érvényes okmányokkal.  A helyszínen mintegy 20 rendőrségi jármű látható, autók, kisbuszok és terepjárók, valamint személyszállításra alkalmas buszok. A vonatszerelvény jelenleg Bicskén vesztegel.

Korábban írtuk:

 

Elindult egy migránsokkal teli szerelvény a Keleti pályaudvarról, Sopron felé - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója csütörtök délelőtt fél tizenkettő körül.  A szerelvényről korábban a bevándorlók úgy hitték, hogy eljutnak vele Nyugat-Európába, ezért tömegesen szálltak fel rá, a GYSEV-szerelvény azonban Sopronba tart. A vonatra sok rendőr is felszállt. 


Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a Keleti pályaudvar csarnokában egy másik peronon kisebb dulakodás alakult ki ,mintegy 20 migráns között, de a rendőrök másodpercek alatt helyreállították a rendet.  A migránsokat csütörtök reggel engedték be a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába. Ezzel egy időben visszavonták a rendőröket, akik korábban lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték.  A csarnokban a 8. vágányon állt a GYSEV-szerelvény, amelynek elején egy olyan mozdony van, amelyen a matricázás magyarul és németül az 1989-es határnyitásra emlékezik, és német zászló is látszik rajta. A migránsok erre a szerelvényre szálltak fel és indultak el a pályaudvarról. 


A hangosbemondó folyamatosan tájékoztatást adott arról, hogy a Nyugat-Európába induló nemzetközi járatokat törölték, a belföldiek azonban elindulnak. A belföldi vonatok menetrend szerint közlekednek, a hangosbeszélő folyamatosan tájékoztatja az utazókat az induló és érkező szerelvényekről.


 

2015.09.02
Nyugodt a helyzet az osztrák vasúti pályaudvarokon, csaknem kétszáz ember töltötte az éjszakát a bécsi Westbahnhofon és a salzburgi főpályaudvaron - közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője szerdán. Budapesten menekültek kezdtek tiltakozni a sínek mentén Kőbánya-Kispest vasútállomáson szerda reggel.

2015.09.03
Csütörtöktől Budapestről nem indulnak közvetlen vonatjáratok Nyugat-Európába - közölte a Mávinform az MTI-vel. Reggel a Keleti pályaudvárnál visszavonták a rendőröket, akik eddig lezárva tartották a főbejáratot és az oldalbejáratokat is ellenőrizték. A csarnokban elenyésző a rendőri jelenlét, ahhoz képest, hogy az elmúlt napokban több százan voltak a pályaudvaron.

2015.09.03
Orbán Viktor miniszterelnöktől közölt vendégkommentárt csütörtöki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni címmel.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség