Gázrobbanás kilakoltatás előtt: egy ember meghalt, többen megsérültek Bécsben

2017.01.26

Gázrobbanás történt egy bécsi lakásban csütörtök reggel, amikor a végrehajtó ki akarta lakoltatni a bérlőt. Az esetnek egy halottja és több sérültje, írják a bécsi hírportálok.

 

A rendőrségi adatok szerint az osztrák főváros Hernals-negyedében történt detonációban egy ember meghalt, hárman súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek. A robbanás megrongálta az emeletes házat, így a lakókat kiköltöztetták - elővigyázatosságból a szomszéd épületből is.


A gáz-levegő elegy akkor robbant be, amikor egy végrehajtó érkezett egy lakatos kíséretében a földszinti lakáshoz, hogy kinyissa az ajtót és kilakoltassa a bérlőt - a szakember neki is látott a műveletnek, amikor detonáció bekövetkezett. A nyitásnál jelen volt a 64 éves házkezelő és annak felesége is. A robbanásban a házmester hunyt el, a lakatos és a végrehajtó, valamint az egyik szomszédos lakásban lakó mindössze 13 napos csecsemő súlyosan megsérültek - utóbbit több leomló faldarab találta el.


Az 55 éves bérlő is a lakásban volt, azonban karcolásokkal megúszta az esetet. A hatóságok gyanúsítottként hallgatták ki, azt kell kideríteni, hogy öngyilkossági szándékkal engedte ki a gázt, vagy az ellen próbált védekezni, hogy utcára tegyék. A rendőrség szerint az biztos, hogy a férfi tudott a kilakoltatásról, akit őrizetbe is vettek.


A lakóház mellett a környező épületek is megrongálódtak: egy kávézóban, egy gyógyszertárban és egy tetováló szalonban komoly károk keletkeztek, de több jármű is tönkre ment. (ORF, Kurier)

 

 

 

2017.01.23
Kizuhant a sífelvonóból egy magyar pár a stuhlecki sírégióban (Bruck-Mürzzuschlag környéke) hétfőn délelőtt, a 30 éves nő egy személyautóba csapódott és súlyosan megsérült, írja az ORF.

2017.01.25
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szakács, gyógymasszőr, recepciós, takarító, kozmetikus, villanyszerelő, fényező, mosogató, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.26
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ács, takarító, gyári munka, gépkezelő, segédápoló, segédmunkás, szobalány, konyhai kisegítő, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség