Foci vb 2014: megérkezett a burgenlandi edzőtáborba a horvát válogatott

2014.05.25

Szinte hazai környezet fogadta Bad Tatzmannsdorfban pénteken délután a horvát válogatottat: a nemzeti tizenegy egy hétig készül az AVITA Resort Hotelben a brazíliai világbajnokságra.

Több száz rajongó fogadta péntek délután a szállodába megérkező csapatot , Nico Kovac gárdája jövő péntekig tréningezik a fürdőhelyen. A horvátoknál már szinte hagyomány, hogy Tarcsafürdőn készülnek az aktuális világeseményre, szövetségi kapitányuk 2008-ban még játékosként járt a településen, most ő vezeti a válogatottat, amely június 12-én a nyitómeccset játssza Brazília ellen. (A csoport másik két tagja Kamerun és Mexikó.) 

A horvát  nemzeti tizenegyet az Avita Hotel ügyvezetője Peter Prisching, Burgenland tartományi főnöke Hans Niessl, a tartomány turizmusért felelős tanácsnoka Michaela Resetar és Bad Tatzmannsdorf  polgármestere,  Ernst Karner köszöntötte az ünnepélyes fogadáson.

A horvát válogatott 27 játékossal kezdte meg az edzőtábort.  Nikica Jelavic (Hull City),a német kupadöntőt Guardiola döntése alapján kihagyó  Mario Mandzukic (Bayern München), Ivan Rakatic  (Sevilla), Darijo Srna (Shakhtar) és a többiek esti, nyilvános edzésre rengeteg szurkoló volt kíváncsi a szálloda melletti edzőközpontban.  A csapatból ketten hiányoztak, Luka Modric a Bajnokok Ligája döntőjében szerepelt a Real Madriddal, míg Niko Kranjcarra az angol Queen Park Rangers játékosaként osztályozó mérkőzés várt. 
 


A tréninget óriási médiaérdeklődés mellett tartották meg, még Mexikóból is érkezett tévéstáb, hogy a leendő ellenfélről forgasson. Nos, sokat nem tudtak meg a horvátok titkaiból, Niko Kovac csapata futott, nyújtott majd újra futott, végül pedig a környékbeli utánpótlás csapatok fiatal futballistáival ráhangoló edzést tartott. 

A tréningől készült képsorozat itt látható.

 

 

Így fogadták Bad Tatzmannsdorfban a horvát csapatot Fotó: Pressefoto Weber
Így fogadták Bad Tatzmannsdorfban a horvát csapatot Fotó: Pressefoto Weber

 

Peter Prisching, az Avita Hotel ügyvezetője (balról) üdvözli a horvát válogatott szövetségi kapitányát, Niko Kovac-ot  Fotó: Pressefoto Weber
Peter Prisching, az Avita Hotel ügyvezetője (balról) üdvözli a horvát válogatott szövetségi kapitányát, Niko Kovac-ot  Fotó: Pressefoto Weber


 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség