Felső-Ausztria: felgyújtották az egyelőre lakatlan menekültszállást

2016.06.01

Felgyújtottak szerdára virradó éjjel egy egyelőre lakatlan menekültszállást Altenfeldenben (Felső-Ausztria). A hatóságok később erősítették meg, hogy szándékos gyújtogatás történt, a vizsgálat során két tűzfészket is találtak, írja az ORF.

A fából készült épületet több településről érkezett egységek oltották Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Altenfelden
A fából készült épületet több településről érkezett egységek oltották Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Altenfelden

 

A rendőrség 5 ezer eurós nyomravezetői díjat tűzött ki, miután kiderült, hogy a  fából készült szállás külső falainál két helyen is szándékosságra utaló nyomokat találtak, de a tettesről vagy tettesekről nincsenek információk. A tűzoltókat szerda éjjel 2 órakor riasztották, először csak a helyi egységek vonultak a helyszínre, de hamarosan másik nyolc településről is érkeztek csapatok. A 48 főnek otthont adó épületet előbb kívülről, majd belülről is oltották a lánglovagok. A menekültek a tervek szerint két hét múlva költöztek volna be a szálláshelyre.
 

A település polgármestere, Klaus Gattringer (Néppárt) az ORF-nek elmondta, hogy már kora reggel igyekezett tájékozódni és bízott benne, nem gyújtogatás történt. A 2400 lelkes településen nem mindenki fogadta szívesen a menekültszállás felépítését, a februári közmeghallgatáson pró és kontra vélemények is elhangzottak. Az ORF-nek nyilatkozó elöljáró szerint, amennyiben bebizonyosodik, hogy szándékosan borították lángba a házat, nem lenne szerencsés ismételten berendezni azt. A Vöröskereszt képviselője ezzel ellentétben azt mondta, újjáépítik a szállást. (ORF)
 

Az oltásról készült képsorozat itt érhető el.

 

 

 

2016.06.01
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett építőipari segédmunkás, mérnök szobalány, bolti eladó, pénztáros, gyári munka, szakács, szoftverfejlesztő, zsaluzó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket.

2016.06.01
Éjszaka óta esik Ausztria északnyugati részén (Innviertel), Ried környékén 60-90 milliméter eső hullott órák alatt - Mattighofenben 105 millimétert jegyeztek fel az elmúlt 12 órában, ami egyhavi mennyiségnek felel meg.

2016.06.01
Hatályba lépett Ausztriában szerdán az április végén elfogadott szigorított menekültügyi törvény, amely szerint vészhelyzetet is hirdethetnek az országban, ha a menekültek nagy száma miatt veszélybe kerülne a közrend és a belbiztonság.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség