Felső-Ausztria: egyhavi eső zúdult le órák alatt, több település víz alatt áll (videókkal)

2016.06.01

Éjszaka óta esik Ausztria északnyugati részén (Innviertel), Ried környékén 60-90 milliméter eső hullott órák alatt - Mattighofenben 105 millimétert jegyeztek fel az elmúlt 12 órában, ami egyhavi mennyiségnek felel meg.

Szerdai délutáni kép Simbach környékéről fotó: Life Radio/Facebook
Szerdai délutáni kép Simbach környékéről fotó: Life Radio/Facebook


A felázott talaj nem bírta elnyelni a lehullott csapadékot, így patakok léptek ki a medrükből, a víz utakat településeket öntött el, a legrosszabb a helyzet Altheimben és Braunauban. Számos utat lezártak a környéken, itt érdemes megnézni az aktuális a helyzetet.

A Facebook-ra posztolt képek szerint a határ német oldalán fekvő Simbach települést teljesen elöntötte a víz.  


 

 

Katasztrófahelyzetet hirdettek egy bajorországi járásban a heves esőzés miatt


Katasztrófahelyzetet hirdettek szerdán a bajorországi Rottal-Inn járásban, mert a heves esőzés áradásokat okozott több településen. A német-osztrák határon fekvő Passauhoz közeli vidéken áramkimaradások vannak, és számos út és híd víz alá került - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.


A Triftern és az Anzenkirchen nevű településeken a legsúlyosabb a helyzet. Trifternben egy iskolát is körbezárt a víz. Nagyjából 250 tanuló még az iskolában van, amely szerencsére egy hegyen áll, de meglehet, hogy a gyerekeknek a tornateremben kell tölteniük az éjszakát - mondta a település polgármestere.
   

A rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem "minden hadra fogható erőt" a katasztrófa sújtotta térségre összpontosít - tette hozzá egy rendőrségi szóvivő. Készenlétbe helyeztek két mentőhelikoptert is.
   

Passaunál a Duna vízállása elérte az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendeléséhez szükséges szintet, és a város több utcáját lezárták az árvízveszély miatt. (MTI)
 

Triftern környékén készült videó:

 

 

 

 

Simbach környékén készült videó:

 

 

 

 

2016.05.28
Zivatar és jégeső zúdult péntek éjjel, szombat hajnalban több burgenlandi településre, írja az ORF. Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen, Grafenschachen és Oberwart környékén jég is esett, a víz utcákat, pincéket, garázsokat öntött el. A tűzoltók a reggeli órákig dolgoztak a károk felszámolásán, rengeteg helyen kellett szivattyúzniuk.

2016.05.30
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, targoncás, bolti eladó, gyártástechnikus, pénztáros, mérnök, ápoló, cukrász, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.05.31
Az osztrák börtönökben lévők 54 százaléka külföldi, és ez az arány kétszer magasabb, mint az európai átlag - írta a Heute című osztrák napilap hétfőn. 2014-ben a külföldiek aránya még 50,8 százalék volt. A lap felidézi, hogy az Európa Tanács tanulmánya szerint Európában minden negyedik bebörtönzött külföldi.

2016.06.01
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett építőipari segédmunkás, mérnök szobalány, bolti eladó, pénztáros, gyári munka, szakács, szoftverfejlesztő, zsaluzó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség