Felső-Ausztria: a síneken állva tartóztatta fel a vonatot, majd eltűnt

2016.07.17

Különös eset történt szombat este Steyr (Felső-Ausztria) környékén, Oberland bei Gaflenz-ben. Egy férfi megállított egy vonatot a lezárt átjáróban, majd miután a szerelvény alig egy méterre tőle megállt, elsétált a helyszínről.Az ORF beszámolója szerint, a rendőrség eddigi adatgyűjtéséből az derült ki, hogy az illető két felnőttel, két fiatalkorúval, valamint egy babakocsiban tolt gyerekkel kelt át a síneken. A vasúti átkelő a munkálatok egybként miatt le volt zárva a forgalom elől, a vonat pedig 80 kilométeres sebességgel, figyelmeztető jelzéseket leadva közeledett.


A férfi ennek ellenére megállt a síneken, és felemelt kézzel jelezte a mozdonyvezetőnek, hogy álljon meg. A szerelvényen ötvenen utaztak, a vezető vészfékezett a vonat egy méterre állt meg a helyén rendületlenül kitartó férfi előtt. Az ismeretlen ezután egész egyszerűen elsétált a helyszínről. A rendőrség az alábbi telefonszámon várja a szemtanúk jelentkezését: 00-43-59 133 4156. (ORF)

 

 

 

 

2016.07.17
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, hentes, mérnök, gyári munka, sofőr, szakács, asztalos, pincér, karbantartó, pénztáros, bolti eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.17
Ausztriában is elérhető vált szombattól a Pokémon Go alkalmazás. Bécsben körülbelül 1500 fanatikus gyűlt össze a délutánra meghirdetett PokeWalkra, a Stephanplatzra.

2016.07.17
Legalább 80 garnitúra, alufelnire szerelt gumit loptak Ramsau im Zillertalban (Tirol, Schwaz környéke) egy telephelyről - a cég ügyfeleinek ott tárolt valamennyi kerekét elvitték vasárnap, a kora hajnali órában.

2016.07.17
Lelőttek egy férfit a rendőrök Bécs Ottakring negyedében vasárnap reggel, számol be az esetről az ORF. A járőröket a lakók azért hívták ki, mert az illető randalírozott, aztán késsel támadt a hatóság embereire.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség