Fekete fuvar: ausztriai utat rendeltek az adóellenőrök a sofőrtől

2014.09.12

Társasutazás rendelésével buktattak le egy feketéző fuvarozót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Nyíregyházán - közölte a NAV észak-alföldi regionális adó-főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

 Magyar Norbert elmondta, hogy a magát interneten rendszeresen hirdető kontár személyszállítótól, akire egy közérdekű bejelentés hívta fel a figyelmet, ausztriai utat rendeltek a revizorok.

A férfi és alkalmi sofőrtársa úgy tudta, egy baráti társaságot kell elvinniük a szomszédos ország egyik élményparkjába, de a kirándulás utolsó magyarországi pihenőhelyén szembesültek vele, hogy valójában adóhatósági ellenőrzés zajlik ellenük.
   
Magyar Norbert tájékoztatása szerint a revizorok az ál vállalkozóval, így adószámmal sem rendelkező személyszállítóval az "irodájának" jelölt egyik nyíregyházi társház lépcsőházában véglegesítették a fuvart. A férfi átvette a viteldíjat, ám arról semmilyen bizonylatot nem állított ki. A társasutazásra induló ellenőri csoport tagjai aztán, mielőtt átlépték volna a magyar-osztrák határt, felfedték kilétüket.
   
A sajtóreferens hangsúlyozta: a vizsgálat még tart a feketén fuvarozó ellen, akinek az alkalmi sofőrtársa sem volt bejelentve, így a többszörös jogsértések miatt tetemes bírságra számíthat.
   
Magyar Norbert megjegyezte: a hirdetett teleautós szolgáltatást igénybe vett revizorok út közben a pihenőhelyeken próbavásárlásokat is tartottak, amelyek felénél szintén szabálytalanságokat tártak fel, s ezekben az esetekben sem marad el a felelősségre vonás.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség