Farsangzáró betörés Gleisdorfban: kirámolták a kerékpárboltot, 50 ezer euró a kár

2016.02.10

Kihasználták a tolvajok a farsangfarkát: 15 nagy értékű mountainbike-ot loptak el kedd délután egy gleisdorfi (Steiermark) üzletből, írja a Kleine Zeitung online változata. A kétkerekűek beszerzési ára 50 ezer euró (több mint 15 millió forint) volt.


Mountainbike valahol Ausztriában: a legdrágábbakat vitték el a tolvajok kedden (Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay)
 


Az üzlet tulajdonosa a portálnak elmondta, hogy a hagyományoknak megfelelően húshagyó kedden déli egy órakor bezártak. A tolvajok ezután feltörték a raktárt és elvitték a bicikliket. Mindez nem volt elég: új zárat szereltek fel a megrongált helyett. A tulajdonosok akkor fedezték fel a betörést, amikor a kulcsukkal nem tudtak bemenni a helyiségbe. Az elkövetők jól ismerték a márkákat, ugyanis válogattak is: több kerékpárt összekészítettek, de végül csak a legdrágábbakat vittek el. A tulajdonos szerint vagy nem volt elég helyük a szállításra használt járműben, vagy megrendelésre dolgoztak. 


A rendőrség úgy nyilatkozott, ilyen esettel ritkán találkoztak. Olyan már megesett, hogy egy tárolóból több kerékpárt is elvittek a tolvajok, azonban arra nem igazán volt példa, hogy egy teljes üzletet kirámoljanak. Nemrégiben Felső-Ausztriában történt hasonló bűncselekmény, a nyomozás ezt a szálat is vizsgálja. A rendőröknek nem lesz könnyű dolguk, kevés értékelhető nyomot hagytak maguk után a tettesek. (Kleine Zeitung)

 

 

2016.02.09
Egymásba rohant két személyszállító vonat kedd reggel Bajorországban, a balesetben legkevesebb négyen meghaltak és nagyjából 150-en megsérültek, tízen súlyosan - jelentették helyi források.

2016.02.09
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, kozmetikus, sofőr, szakács, gyári munka, bádogos, gondnok, szoftverfejlesztő, bolti eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.10
Akár 40 centi hó is hullhat a szerdai hidegfront nyomán Ausztriában, írja a wetter.at, több úton (főleg alsóbbrendű útvonalakon) kötelező a hólánc.

2016.02.10
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról ajánlunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett webfejlesztő, grafikus, szobalány, gyári munka, takarító, masszőr, zsaluzó, szakács, pincér, sofőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség