Ételrendelés Bécsben: kerékpáros futárokkal dolgoznak a nagy cégek

2017.01.05

Bár a kereslet csak csekély mértékbn nő, egyre több ételfutár cég működik Bécsben. Leggyorsabban az online rendeléssel foglalkozó weboldalak, portálok növekednek, írja az ORF.

A lieferservice.at oldal például már 2016 első félévében ugyannyi forgalmat könyvelhetett el, mint egész 2015-ben: 3 millió eurót, mondta Jörg Gerbig ügyvezető a Radio Wiennek. A vállalkozás egyébként a kivételek közé tartozik, szállítással nem foglalkozik, csak közvetít a megrendelő és az éttermek között, és ezért 10 százalék jutalékot kér. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy egyre többen rendelnek online, ahelyett, hogy felhívnák az adott helyet. A rendelési piac, a cég vezetője szerint, egyébként szintén nőtt, azonban csak néhány növekedést regsiztráltak.
 

Jelentős forgalomnövekedésről számolt be a kiszállítással is foglalkozó Foodora cég, a vállalkozás másfél éve tevékenykedik a bécsi piacon és kizárólag kereékpáros futárokkal dolgozik. Náluk a mgrendelések száma 2016-ban megnégyszereződött az előző évihez képest, mondta Nikolas Jonas kirendeltség-vezető. 2015 decemberében 80 biciklis futárral dolgoztak, tavaly decemberben ez a szám 380 volt már. A növekedést annak köszönhetik, hogy egyre többen ismerik a vállalkozást, ráadásul nagyon sok olyan étterem is a partnerük lett, amelyik korábban nem szállított ki. Jelenleg Bécs 1-9. és a 18. és 19. kerületében működik a cég.
Mind  a Lieferservice, mind a Foodora mögött nemzetközi befektetők állnak. Előbbinek a holland Takeaway a tulajdonosa, a cég idén lépett be a tőzsdére. A Foodora a 33 országban tevékenykedő német Delivery Hero Holdinghoz tartozik.


A bécsi piac harmadik szereplője a Uber tulajdonolta UberEATS, amely szintén kerékpáros futárokkal dolgozik és tavaly decemberben kezdte meg a működését Bécsben. A belső kerületekben keresnek még biciklis kiszállítókat (a taxis Uber a minta), a külső városnegyedekre később terjeszti ki a működését a cég. A rendelést egy mobilos applikáción lehet leadni, fizetni hitelkártyával illetve PayPallal lehet, a vevőknek nem kell fizetniük a kiszállításért.
 

Az ételrendelések piacának forgalmát évi 750 millió euróra becsülik, ebből a Lieferservice 53 milliót mondhat magáénak. A cég Bécsben elektromos kerékpárokkal "erősít"a következő hónapokban, így már kiszállítani is tud majd, nemcsak rendeléseket közvetíteni.  (ORF)

 

A Foodora itt keres kerékpáros futárokat.

 

Az UberEATS bécsi oldala.

 

A Lieferservice weboldala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017.01.06
A fagy és a hideg az úr Ausztriában, a sarkvidéki levegő péntekre elárasztotta az országot. Az erős szél miatt tovább csökken a hőérzet, írja a Krone online kiadása, egészen a jövő hét közepéig marad a szibériai időjárás.

2017.01.06
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, eladó, gyári munka, hegesztő, szakács, diszponens, masszőr, recepciós, szoftverfejlesztő, konyhai kisegítő, mérnök és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.05
Sarkvidéki hideg árasztja el Ausztriát péntekre, a háromkirályok (Vízkereszt) ünnepén akár mínusz 20 fok is lehet, több régióban 2012 óta nem mértek ilyen hideget. A hideg idő még a jövő héten is kitart.

2017.01.05
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mosogató, pincér, szakács, kozmetikus, gyári munka, takarító, ápoló, eladó, hegesztő, masszőr, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.03
Beszorult egy magyar kaminon egy szűk utcába az ausztriai Hocheggben (Alsó-Ausztria, Neunkirchen környéke) hétfőn reggel. A jármű majdnem belecsúszott egy a házba, a tűzoltók szabadították ki.

cimkék:

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség