Eperből van a Hold: holdtölte és nyári napforduló egy napon

2016.06.20

Ritka csillagászati jelenséget élhetünk meg ma este: egy napra esik a júniusi holdtölte és a nyári napforduló.

 

A jelenség elnevezése az észak-amerikai indiánoktól származik: az eper általában az első nyári hónap teliholdjára érett be. (Európában rózsaholdnak nevezik.) A holdtölte és nyári napforduló egybeesése elég ritka, utoljára 1967. június 22-én fordult elő, a következőre 2062. június 21-ig kell várni.


Európában több ünnepség is kapcsolódik hozzá, a legnagyobbat az angliai Stonehenge-ben rendezik.Svédországban hagyományosan megünneplik az év leghosszabb napját, tánccal, virágkoszorúkkal, heringgel és nagyon-nagyon sok alkohollal. (Kleine Zeitung)

2016.06.20
Hétfőn ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett építőipari segédmunkás, targoncás, komissiózó, gyári munka, konyhai kisegítő, szakács, pincér, zsaluzó, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.06.20
Több mint 5 ezer pincét tört fel egy bécsi banda egyetlen év alatt és 300 ezer euró értékű zsákmányra tettek szert. Azon buktak meg, hogy az egyik tulajdonos felismerte az ellopott kerékpárját az egyik üzletben.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség