Eltűnt milliomost keres a rendőrség: nagyban játszott a Bécsben élő pókerjátékos

2014.06.26

Lassan egy hete nem találnak egy Bécsben élő profi pókerjátékost: Johannes Strassmann nagy tétes versenyeken vett részt, utoljára Szlovéniában látták.

Jelenleg három országban keresi a rendőrség Strassmannt: ausztriai és németországi házaiban, illetve Szlovéniában, ahova egy versenyre utazott. A pókermilliomosként aposztrofált 29 éves férfi nem csak hivatalos versenyeken vett részt, hanem úgynevezett High-Stakes (magas tétes) pókerpartikon is. Az ilyen kártyacsaták már eőrsen a félvilági események közé tartoznak, egy-egy körben akár 100-200 ezer euró lehet a tét készpénzben és milliók cserélnek gazdát. 

A kurier.at értesülései szerint nem veszélytelenek az ilyen játszmák, a lapnak beszámoló osztrák játékosok szerint Moszkvától Dubaiig tartanak ilyen partikat, és az egyik résztvevő úgy nyilatkozott, sokszor örül, ha élve el tudja hagyni a termet. Egy másik pókeres szerint Franciaországban egy ilyen rendezvény után fegyveresek támadták rá az autópályán és alig tudott elmenekülni előlük.

Mivel zárt világ, a rendőrség nem kapott érdemi információt az eltűnt Strassmannról, akit utoljára Szlovéniában láttak. Magándetektív és látnok is keresi a pókerjátékost, aki ismerősei szerint a Las Vegasban jelenleg is zajló póker-világbajnokságra készült. A vb főversenye július 5-én kezdődik, 50 millió eurós pénzdíjjal.
 

Johannes Strassmann Fotó: Facebook
Johannes Strassmann Fotó: Facebook


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség