Parkokba rejtett pénzt oszt az amerikai milliomos: Mr. Jason Buzi ezúttal Berlinben akciózik

2014.07.25

Először (meg másodszor is) azt hittük médiahekk: Jason Buzi amerikai ingatlanbefektető eddig 11 ezer eurót osztott szét, a pénzt parkokban, utcákon rejtette el, és rejtvényben jelölte meg a lelőhelyet. Az osztrák Der Standard szerint már Berlinben van, ott lehet keresni a HiddenCash borítékokat.

Az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Jason Buzi - a név miatt először komoly médiahekkre gyanakodtunk -  korábban is adományozott pénzt jótékony célokra. A lekváros üvegekben, borítékokban elhelyezett és parkokban, tengerparton elrejtett pénzekhez kapcsolódó játékot először San Franciscóban próbálta ki - mint mondta, szeretette volna a bevételei egy részét visszajuttatni a köznek ilymódon.

Interjú Jason buzival, az ötletgazdával
 


Minden egyes akció előtt a Twitter-oldalán (HiddenCash) egy feladvánnyal jelentkezik, ebben utal arra, hol kell keresni a pénzt. Kezdetben sikerült  megőriznie anonimitását, de aztán lelepleződött, összesen 11 ezer eurót osztott szét - egy-egy szerencsés általában háromszámjegyű összeggel lett gazdagabb.

Segítői révén Európára is kiterjesztette tevékenységét, júliusban Londonban, Madridban kereshették a pénzét a játékosok. Párizsi akcióját lefújta, miután a francia rendőrség felhívta a figyelmét, hogy nyilvános pénzosztás az országban büntetendő, 6 hónap elzárás és súlyos pénzbüntetés jár érte.

HiddenCash New Yorkban

 


 

A Der Standard online portálja szerint a hétvégén Berlin van soron, a Twitteren már beharangozta az eseményt, ezúttal színes borítékokat kell a német főváros parkjaiban keresni. Ennek nem mindenhol örültek, az egyik amerikai akció során szó szerint szétkapták " a célterületet" a keresők.
 

 

Mellékhatások: szétszedték a parkot a pénzre vadászók fotó? Buzzfeed
Mellékhatások: szétszedték a parkot a pénzre vadászók Fotó: Buzzfeed

 

A hétvégén Berlinben rejti el pénzét Mr. Buzi Fotó: Twitter
A hétvégén Berlinben rejti el pénzét Mr. Buzi Fotó: Twitter

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség