Elképesztő részletek a bécsi lövöldözésről: szó nélkül nyitott tüzet a rendőrökre az elkövető (videóval)

2016.07.03

Ki akart rabolni egy Billa-üzletet szombaton Bécsben egy bosnyák férfi, közben lelőtt két rendőrt. A tettes ezután megpróbált elmenekülni, azonban a kommandósok végeztek vele, az egyik sebesült rendőrfelügyelő életveszélyben van. Vasárnap újabb részletek derültek ki a tragikus esetről.

A különleges rendőrségi egységet is bevetették szombaton este Fotó: ORF
A különleges rendőrségi egységet is bevetették szombaton este Fotó: ORF

 

Korábbi írásunkban arról számoltunk be, hogy szombaton este, zárás után jutott be az elkövető Béncs Penzing nevű kerületében lévő üzletben. Az egyik alkalmazott riasztotta a rendőröket, akikre aztán szó nélkül rálőtt, majd megpróbált elemenekülni.
 

Vasárnap újabb részletek láttak napvilágot. A Kurier úgy tudja, az 50 éves (más források szerint 49) bosnyák férfi a zárás előtt surrant be az üzletbe és elrejtőzött az alkalmazottak elől. Amikor az eladók elhagyták a vásárlóteret, a raktári és iroda részén találkoztak az elkövetővel, aki kettőt közülük megkötözött, azonban az egyik alkalmazottnak sikerült csendes riasztást leadnia.


A jezésre hamarosan több rendőrjárőr érkezett a helyszínre, három rendőr be is ment az üzletbe,. Az elkövető az egyik eladót kiküldte eléjük azzal, hogy nyugtassa meg a rendőröket, akik azonban nem hittek neki, be akartak nézni a raktárba. A bosnyák férfi ekkor nyitott tüzet a zárt ajtón keresztül egy hangtompítós pisztollyal, egy fiatal felügyelőt fejen, társát combon és gyomron találta el, harmadik társukat – egy rendőrnőt - nem érte lövés.  Valamelyik járőr visszalőtt, a tettest is találat érte.


Ezután a sebesült tettes a lépcsőházon keresztül az épülettömb belsejébe menekült, betört egy második emeleti, szerencsére üres lakásba, átkutatta, majd az udvaron át akart kijutni. Ehhez azonban le kellett ugrania az egy szinttel alacsonyabban lévő előtetőre. Landolás közben megsérült a lába, így kénytelen volt a tetőn, egy fal mögött elrejtőzni, azonban a rendőrségi helikopter hőkamerája kiszúrta.


Az időközben kiérkező rendőrségi kommandó azonnal körbevette, az elkövető ismét szó nélkül rájuk lőtt. A különleges egység tagjai viszonozták a tüzet és a férfit több lövés is érte, a helyszínen életét veszítette. A kommandósok illetve a bolti alkalmazottak nem sérültek meg a második lövöldözésben.
Vasárnap a Kurier megszerzett egy videót, amit egy szemtanú akkor készített, amikor a rendőrök az első lövöldözés után kihozták sérült társaikat - a szerkesztőség a lelőtt rendőrök személyiségi jogaira tekintettel azonban megvágta a videót.

 

 


A hatóságok az elkövetés módja miatt arra gyanakodtak, hogy lelőtt tettes máshol is elkövetett hasonló rablásokat. A férfi egyébként eddig ismeretelen volt a rendőrség előtt, azonban nem zárható ki, hogy nevet változtatott, vagy több nevet is használt - ezt már a Kronen Zeitung internetes kiadása közölte.


A legsúlyosabban sérült rendőrt megoperálták, állapota életveszélyes (hivatalos közlés szerint: egészen kritikus), jelenleg a bécsi kórház intenzív osztályán ápolják, társa állapotát sikerült stabilizálni.
(Kurier, ORF)
 


 

 

 

 

 

2016.06.26
Az MLS osztrák munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég keres ausztriai munkavégzésre kőműveseket, segédmunkásokat, mélyépítőket, darust.

2016.06.30
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett cukrász, mosogató, szobalány gyári munka, szakács, pincér, hentes, segédápolót, pék, bolti eladó, lakatos, üzletvezető és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.01
Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet újabb feltételezett 11 tagját vették őrizetbe Isztambulban a török hatóságok az Atatürk repülőtéren kedden végrehajtott öngyilkos merényletekkel összefüggésben - írta pénteken az Ihlas török hírügynökség. Ausztriában közben komoly vihart kavart, hogy az egyik lehetséges szervező, Ahmet Csatajev évekig Bécsben élt menekültként, és havi járandóságra is jogosult volt.

2016.07.02
Betört egy ismeretlen szombat este Bécs Penzing kerületében az egyik élelmiszerboltba. A riasztásra kiérkező rendőrökre rálőtt, majd a helyszín közelében a kommandósok tűzpárbajban lelőtték.

2016.07.03
Az osztrák hatóságok ellenőrzése miatt torlódik a forgalom a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. Délután fél négy után még mindig fél-háromnegyed órás várakozást jelzett a rendőrség honlapja.

2016.07.03
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett asztalos, szoftvermérnök, hegesztő, házi gondozó, diplomás ápoló, gyári munka, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség