Elhagyatva: metrón talált vibrátor a nap internetes sztárja Bécsben (+18)

2015.08.05

Bár már hétfő este felkerült a bécsi közlekedési társaság (Wiener Linien) Facebook-oldalára az egyik metrón talált pink színű vibrátorról, az esetet szerdán kapta fel az osztrák média.


A talált tárgy Fotó: Wiener Linien/Facebook

 

Leadjam a talált tárgyak osztályán, ezzel az aláírással posztolta a társaság Facebook-oldalára a fotót az egyik utas a magányosan heverő segédeszközről. A cég vette a lapot, és belinkelt egy írást arról, hogy évente körülbelül 20 ezer tárgyat hagynak a tömegközlekedési eszközökön a bécsiek. Köztük olyanok, mint fogsor, golfütő, bicikli, gyermekkocsi, hátizsák. A cég illetékes osztálya körülbelül 50 ezer telefonos érdeklődést kap, ha az illető le tudja írni a tárgyat és meg tudja mondani, melyik vonalon veszítette el, akkor visszakapja. Az elhagyott holmik ötöde kerül így vissza a tulajdonosokhoz.

A társaság a többia  bécsi önkormányzat központi talált tárgyak osztályára szálíltja, itt még egy évig őrzik, majd elárverezik azokat, amelyekért senki nem jelentkezett.

A Wiener Linien-nél az alábbi elréhetőségeken lehet érdeklődni:

Tel: 00-43-1/7909-188
E-Mail funde@wienerlinien.at

2015.08.03
175 kilométeres sebességgel mértek be az osztrák rendőrök egy magyar sofőrt vasárnap a B 145-ös (Salzkammergut-Bundesstrasse, Felső-Ausztria) úton: a 38 éves férfi 95-tel lépte túl a megengedett, 80-as tempót.

2015.08.03
Hamar észrevették az osztrák rendőrök azt a két férfit, akik múlt héten a burgenlandi Neusiedl am See-ben egy gyerekkerékpárt akartak ellopni.

2015.08.03
Túl hatékonyan működött az ausztriai St. Gallekirchenben (Vorarlberg) egy fixen telepített traffipax: a szerkezetet ismeretlenek péntek éjszaka szétszedték, a rendőrség tanúkat keres, írja a heute.at.

2015.08.04
Kedden ismét partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett karbantartó, pincér, szakács, konyhai kisegítő, gyári munka, szobalány, villanyszerelő, eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.08.05
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett animátor, szakács, konyhai kisegítő, masszőr, recepciós, mosogató,gyári munka, gumiszerelő, komissiózó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség