Egy karintiai csónakházban találták meg a három hete keresett magyar nőt

2017.08.07

Három hét után találtak rá egy 29 éves magyar nőre a karintiai Pörtschach-ban, írja a tartományi rendőrség honlapja nyomán az ORF és OE24. Az eltűnt személyként nyilvántartott fiatal hölgy egyelőre nem tudott beszámolni arról, mi történt vele az elmúlt napokban.

A kissé kusza esetből annyi biztosra vehető, hogy az 5 csillagos szállodában alkalmazottként dolgozó nő július 17-én felmondott, és vissza akart térni Magyarországra. Amikor azonban három nap elteltével telefonon elérhetetlennek bizonyult és az autója még mindig a hotel parkolójában állt, a volt munkaadója bejelentette eltűnését a rendőrségen. Hatóságok keresték is, de nem akadtak a nyomára. Pénteken (augusztus 4.) aztán rátaláltak: munkahelyétől mindössze egy kilométerre található üres csónakházban bukkant rá egy szállóvendég. Az ORF szerint a nő nem volt kihallgatható állapotban, kórházba szállították.


Az Oe24 bulvárportál megszólaltatta azt a férfit, aki rátalált, az ő elmondása szerint a hölgy kiszáradva, soványan, teljesen zavarodott állapotban, ruhátlanul bukkant elő a csónakházból. A híroldal szerint nem sokkal korábban egy feltűnő motorcsónak hagyta el a környéket.


A rendőrség annyit közölt, hogy a legyengült nő ügyében tovább folyik a nyomozás. (ORF, oe24, Karintiai Tartományi Rendőrség)  

 

 

 

2017.08.06
Vasárnap ismét osztrák partneroldalainkról gyűjtöttünk össze ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, szakács, pincér, recepciós, éjszakai portás, bartender, pénztáros, kozmetikus, karbantartó, masszőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség