Ég és föld között: 80 utast mentettek ki a sífelvonóról Ausztriában

2015.01.04

80 utast kellett kimenteni egy sífelvonó kabinjából vasárnap délben Ausztriában, Bad Hofgastein (Salzburg tartomány) mellett.


Archív kép a kabinról


A felvonó két huzala egy erős széllökés miatt összecsavarodott, így a hegynek felfele tartó gondolát automatikusan leállította a rendszer ma délelőtt fél tizenegykor, írja az orf.at. A mentőegységek előbb megpróbálták a két vezetéket kiszabadítani, amikor ez nem sikerült, nekiláttak az utasok kimentésének. A síelőket egy speciális mentőeszköz és kötelek segítségével hozták le a közel 30 méteres magasságból.

A délben kezdődött műveletet fél háromra fejezték be, valamennyi utas (a lefele tartó másik kabinból a vezetőt és még egy ember menekítettek ki) épségben földet ért. A felvonót és a pályát most átvizsgálják, és ha mindent rendben találnak, néhány nap múlva újra üzembe helyezik. A Schlossalmbahn II-nek nevezett felvonó több mint 2000 méter hosszú, az alsó állomása 1309, a felső 2056 méteren található. 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség