Családi drogbanda Ausztriában: 18 aktív tag, havi 56 ezer eurós forgalom

2015.03.03

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert - jelentette az APA osztrák hírügynökség kedden.

 

A magát csak La Familiának nevező drogbanda vezetője egy 43 éves férfi volt, aki azért szoktatta rá gyerekeit a kokainra, hogy "jobb drogterjesztők" legyenek. A bűnszervezet, amely főleg a családból és barátaikból állt, két kábítószer-kereskedő férfival összefogva terjesztett kokaint és marihuánát. A banda 2014 nyara óta legalább egy kilogramm kokaint értékesített.

A drogüzletet a 43 éves férfi tartotta kézben, aki délelőtt egy Bécs északi részén fekvő üzemben dolgozott, délután pedig a kábítószer eladását szervezte Bécsből. A férfi 46 éves felesége a pénzügyeket intézte, és akárcsak a banda többi tagja, segített a terjesztésben. Az egyik 19 éves fiúnak csaknem 350 tőből álló marihuána ültetvénye is volt a Bécs északi részén fekvő Floridsdorfban. 

A drogbandára február 23-án csapott le az osztrák nemzeti nyomozószolgálat. A csaknem egy órán át tartó akció során mintegy 130 munkatárs 15 bécsi és felső-ausztriai címen tartott razziát. A lakáskutatások során 28 ezer euró készpénzt, továbbá fegyvereket, kábítószert, gázpisztolyokat foglaltak le. (MTI)

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség