Ciki: a külföldi munkavállalók ellen kampányoló FPÖ választási plakátját magyar dolgozó rakta ki Burgenlandban

2015.05.15

Erre mondják, hogy kapitális öngól: a külföldi munkavállalók helyett a helyi munkaerőre építő osztrák FPÖ (Szabadságpárt) választási plakátját egy magyar férfi ragasztotta ki Neusiedl am See-ben. Az esetet a Krone Zeitung olvasója lefotózta, lett is belőle magyarázkodás.


Fúj külföldiek: az osztrák munkaerőpiacot védő jobboldali FPÖ plakátját magyar munkavállaló ragasztja ki Burgenlandban Fotó: Krone Zeitung

 

A jobboldali politikai szervezet erősen védené az osztrák munkaerőpiacot, amelyet lezárna a külföldi munkavállalók előtt. Burgenlandi vezetőjük, Johann Tschürtz nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Halbturnnál lezárta a határt. Akkor hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést. 

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be. 

Ehhez képest a Krone Zeitung arról számolt be, hogy a Hazai pályaelőnyt a burgenlandiaknak illetve a Munkát a mi embereinknek szlogenekkel kampányoló párt választási plakátját Neusiedl am See-ben egy magyar rendszámú furgonnal közlekedő férfi ragasztotta fel. Az esetet megörökítő fotóval szembesítették Tschürtzöt, aki azt mondta, osztrák céget bíztak meg a plakátolással, amely aztán minden valószínűség szerint továbbadta a munkát egy magyar vállalkozónak - a szokásos gyakorlat szerint.

 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség