Burgenlandi hajsza: kétszer is rálőttek a menekülő magyar autós kocsijára a rendőrök

2017.06.03

Egy 41 éves magyar férfit üldözött az osztrák és a magyar rendőrség péntek délután Neusiedl am See körzetében, írja a krone.at. A kocsival menekülő illető járművére két lövést is leadtak, az egyik a bal combján találta el a sofőrt, de az így továbbhajtott, csak később tudták elfogni.


A portál úgy tudja, a drogügyletekkel kapcsolatba hozható férfit még Magyarországon akarták ellenőrizni a rendőrök, azonban meglépett előlük. A hatóságok pénteken délután három órakor értesítették a burgenlandi kollégákat, akik Andaunál (Mosontarcsa) a határátkelőn útzárat hoztak létre, amelyen  az autós áttört. Egy osztrák rendőr ekkor célzott lövést adott le a jármű kerekeire - a két ország járőrei ekkor közösen üldözték tovább a menekülőt.


Andauban a magyar sofőr egy zsákutcába keveredett, amikor a magyar járőrkocsi elállta a visszafelé vezető utat, ám a gyanúsított nekihajtott és félretolta az autót. Ekkor az egyik magyar rendőr szintén tüzet nyitott a  kocsi abroncsaira, a lövedék azonban átütötte a karosszériát és – mint az ahogy később kiderült - combon találta a férfit, aki a sérülés ellenére tovább menekült járművével.

 

Az osztrák rendőrség szerint nagy sebességgel és agresszívan vezetve száguldott át több burgenlandi településen, végül az Andautól több mint 20 kilométerre lévő Weidenben (Védényben) egy kereszteződésben nekicsapódott egy másik autónak, amelyben hárman ültek (köztük egy gyerek). Az utóbbi személyek szerencsére nem sérültek meg balesetben, a magyar férfit itt tudták elfogni a rendőrök, jelenleg őrizetben van. (ORF)

 

2017.06.01
A májusi meleg után kedden és szerdán többféle heves zivatarok törtek ki Ausztriában. Alsó- és Felső-Ausztriában rengeteg eső esett, Burgenlandban pedig halálos baleset is történt, a Körmend kosárlabda-csapatának két amerikai légiósa is a szerencsétlenül járt autóban ült.

2017.06.02
Pénteken újra osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, pincér, portás, masszőr, villanyszerelő, recepciós, szakács, gyári munka, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség