Burgenlandi baleset: meghalt egy magyar fiatalember hétfő hajnalban

2015.08.31

20 éves magyar fiatalember veszítette életét abban a balesetben, amely hétfő hajnalban fél ötkor történt az ausztriai Schattendorf (Somfalva) és Baumgarten (Sopronkertes) között.

Az autó eddig ismeretlen okból hajtott le az útról Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Baumgarten
Az autó eddig ismeretlen okból hajtott le az útról Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Baumgarten

 

Az ORF úgy tudja, hogy a kocsi - amelyet egy 25 éves magyar sofőr vezetett - eddig ismeretlen okból lesodródott az úttról és felborult. A hátsó ülésen utazó 20 éves férfi a helyszínen életét veszítette, a vezetőt és további két utast kórházba szállítottak - sérüléseikről nincsnek információk.

Az utat a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat elterelték.

 

 

2015.08.29
Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton - jelentette be Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke szombaton, a kényszerintézkedés elrendelése után tartott sajtótájékoztatón.

2015.08.31
Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt 20 kilométeres torlódás alakult ki hétfő reggelre az M1-es autópályán Ausztria felé - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t. Az osztrák belügyminiszter szerint a "klasszikus értelemben határellenőrzésnek nem nevezhető" ellenőrzés célja az, hogy megakadályozzák emberek halálát, és elfogják az embercsempészeket.

2015.08.31
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról gyűjtöttünk össze aktuális ausztriai munkákat. Egyebek mellett csőszerelő, szobalány, takarító, gyári munka konyhai kisegítő, szakács, pincér, szoftverfejlesztő, masszőr, konyhafőnök és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség