Burgenland: tacskóra támadó golden retrievert lőtt le egy rendőr

2015.02.23

Hihetetlenül nagy hullámokat kavart egy különös eset az osztrák médiában: a Krone Zeitung szombati kiadása közölte azt a hírt, hogy Unterloisdorfban (Burgenland, Oberpullendorf környéke) egy szolgálaton kívüli rendőr agyonlőtte az édesanyja tacskójára támadó golden retrievert.

A golden retrievert barátságos fajtának számít, családi kutyaként tartják
A golden retrievert barátságos fajtának számít, családi kutyaként tartják

 

Az  eset még február 15-én, szombaton délelőtt történt.  Egy 56 éves nő pórázon vitte sétálni kutyáját, egy 3 éves golden retrievert és egy 16 éves juhászkutya-keveréket.  A fiatalabb eb elszabadult és rátámadt egy szálkás szőrű tacskóra, amelyet egy  58 éves hölgy és annak rendőrként dolgozó fia sétáltatta.

A Krone Zeitung és a hétfőn kiadott hivatalos közlemény szerint a férfi megpróbálta szétválasztani a verekedő állatokat, ám nem járt sikerrel. A rendőr ezután engedéllyel tartott magánfegyverével négy lövést adott le a golden retrieverre,  a kutya a helyszínen elpusztult – a maga ellen vizsgálatot kérő rendőrtisztviselő úgy nyilatkozott,  fennállt annak a veszélye, hogy az eb megöli a tacskót, majd emberre is támad.

A történetnek ezen részét támadták leginkább, a krone.at portálon csaknem 100 ezren kattintottak a beszámolóra, sokan mondtak a véleményt,  többen kétségüknek adtak hangot, mivel a golden retriever jóindulatú, barátságos fajta, családi kutyaként tartják.

A hivatalos közlemény szerint a vizsgálat eddigi adatai alapján a fegyverhasználat jogos, a további eljárást – mivel rendőrről van szó – az ügyészség folytatja le.

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség